Deputat PNL: Fundamentul creștin al Europei se mistuie în fumul înecăcios al corectitudinii politice

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC SOCIAL

Deputatul PNL Matei Dobrovie, care a plecat din USR deoarece viziunea sa creștină a intrat în conflict cu progresismul liderilor partidului, a tras o paralelă între incendiul care a mistuit Catedrala Notre Dame din Paris și situația în care se află acum creștinismul în Europa. Focul, crede el, este o metaforă pentru îndepărtarea de valorile creștine care stau la baza culturii europene. Și această îndepărtare de Dumnezeu a dus la alte probleme.

Mesajul integral:

Catedrala Notre Dame, un simbol al Franței și al creștinismului, în flăcări. Fundamentul creștin al Europei se mistuie în fumul înecăcios al corectitudinii politice și al așa-zisului progresism. Este o imagine cutremurătoare, în fața căreia cuvintele sunt de prisos.

Din păcate Uniunea Europeană și-a uitat și și-a negat rădăcinile creștine prin faptul că fundamentul creștin a fost lăsat în afara dezbaterilor privind Tratatul Constituțional al UE și ulterior omis în tratatul de la Lisabona. Consecințele se văd astăzi în vestul Europei. Potrivit poliției franceze, 875 de biserici au fost vandalizate anul trecut. De la începutul anului 2019, 12 biserici au fost incendiate, printre care și Biserica Saint-Sulpice din Paris.

875 de biserici, vandalizare în Franța anul trecut

Statul francez s-a amăgit cu ideea că proclamarea laicităţii şi excluderea religiei și a creștinismului din spaţiul public îl va scuti de abordarea problemei Islamului, ceea ce în mod evident s-a dovedit o eroare. Discursul predominant de integrare, adică asimilare, în societăţi tot mai ateiste/seculariste şi puternic materialiste şi consumiste, nu avea cum să fie atractiv pentru tinerii care caută un sens în viaţă şi care sunt păcăliţi uşor de islamişti cu o cauză ucigaşă – terorismul, neavând repere. Ce au făcut statele europene pentru a-i câştiga pe aceştia şi a împiedica procesele de radicalizare? Nimic.

Lideri precum Merkel şi Sarkozy la vremea respectivă au recunoscut răspicat moartea sau eşecul multiculturalismului. Societățile paralele din Occident în care se practică un Islam conservator, atentatele teroriste și problemele de integrare sunt însă doar simptomele problemei de bază – neamestecul și alăturarea unor culturi fără obiective şi valori comune și incapacitatea țărilor gazdă de a defini o ”Leitkultur”.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Miliardarii francezi dau sute de milioane de euro să ajute Notre Dame!
Doi dintre cei mai bogați din Franța au anunțat că donează 300 de milioane de ...