Casa Regală: România și Basarabia – aceeași limbă, aceeași religie, aceeași coroană!

Valentin Borcea Uncategorized

Casa Regală nu uită de Basarabia, teritoriul românesc anexat de sovietici după cel de-al Doilea Război Mondial. Dacă președintele Klaus Iohannis crede că românii de pe cele două maluri ale Prutului sunt popoare diferite, așa cum credea și Stalin, Majestatea Sa Margareta, șefa Casei Regale, nu ignoră adevărul istoric. Mai mult, Custodele Coroanei a dezvăluit, într-un interviu pentru Agerpres, că politicienii de la Chișinău au cerut Casei Regale ajutor pentru promovarea integrării europene a Republicii Moldova. Regele Mihai nu a uitat niciodată că jurământul pe care l-a depus se aplica și teritoriului dintre Prut și Nistru, pe atunci parte a Regatului României.

Limba, religia și Coroana – simboluri mai profunde decât orice graniță

AGERPRES: Majestatea voastră a vorbit în discursul de la Reims şi despre modul în care e percepută Casa regală română în România, dar şi în Republica Moldova.

MS Margareta: Am văzut în Republica Moldova – noi mergem destul de des, când putem şi când sunt lucruri de făcut – şi am simţit dragoste, iubire pentru Coroană, pentru că este singura coroană. O singură limbă, religie şi coroană – acestea sunt nişte simboluri care merg mult mai departe, mult mai profund decât sunt diviziunile.

Principele Radu: Şi dualitatea politică sau statală.

Coroana de Oțel, pe un monument din centrul Chișinăului (foto: Valentin Borcea/Newstandard)

MS Margareta: Şi am simţit, de exemplu Regina Maria şi Regele Ferdinand sunt ca nişte părinţi ai acestei ţări. Şi noi putem să continuăm această tradiţie şi să dăm un fel de speranţă de completare. Am simţit o relaţie foarte bună şi apropiată.

Principele Radu: Şi cred că ar trebui spus că nu e vorba numai de un fel de simţământ, ci şi de lucruri pragmatice. Mai multe guvernări moldovene au cerut Regelui, după care Majestăţii Sale să reprezinte dezideratul de a intra în Uniunea Europeană a Moldovei, în plan extern.

MS Margareta: Dar mai soft, pentru că e altă ţară, totuşi, nu avem naţionalitatea, paşaportul… Dar putem să facem, se poate face mult.

Regele Mihai a fost prima oară în Basarabia în 1935 și ultima oară în 2006, atunci când a vizitat cimitirul militarilor români de la Țiganca.

Regele Mihai: A cere reîntregirii Țării, semn că a dat înapoi comunismul

Sunt momente când mă întreb dacă cei care fac tot ce le stă în putință pentru amânarea momentului reîntregirii României, care promovează independența Basarabiei față de România, sunt cu adevărat de rea-credință – sau numai niște oameni pe care orice acțiune dusă până la capăt îi înspăimântă. Vom înțelege că în România comunismul a făcut un pas înapoi în ziua când, de la București, se va cere în termeni categorici reîntregirea țării. – a spus Regele Mihai în 1992.

În 2019, vremelnicul ocupant al primei poziții în arhitectura statală post-decembristă a României a spus asta:

Iohannis, ca Stalin și Dodon: Crede că moldovenii nu sunt români

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
“ION CARAMITRU trebuie inculpat la fel ca Ion ILIESCU pentru faptele de la revoluţie,” susţine un lider PRU
Radu Cristescu, vicepreședinte PRU, a reacționat la postarea lui Andrei Caramitru care a scris că ar ...