Procurorii lui Iohannis vor “arestarea” PSD ?

Marius Ghilezan ACTUALITATE OPINIE

În goana nebună de a pune cu botul pe labe 835.000 de oameni dintr-o dată, procurorii ANTICORUPŢIEI s-au gândit că e mai uşor să le supravegheze mai întâi partidul ai cărui membri sunt. Altfel nu se explică cererea parchetarilor de a controla nu numai partidul, ci şi mama partidului. Într-o cerere înaintată judecătorilor de la I.C.C.J. ei solicită dreptul de a intra cu bocancii în finanţele partidului, contraveniind legii.

Oriunde în lume partidele sunt entităţi publice care au un statut, un regulament de funcţionare şi personal responsabil pe mai multe activităţi.

Veniturile şi cheltuielile sunt supuse controlului legal, nu iluzoriu cerut de vreun magistrat în căutare de publicitate.

Pe ce motiv s-au tăbărât procurorii?

Mircea DRĂGHICI, trezorierul partidului, a cumpărat pentru partid, prin selecţie de oferte o maşină. Această maşină a cumpărat-o el de la partid, iar cea mai mare vină găsită de procurori nu există. A plătit după un an contravaloarea maşinii. Asta e ca la Radio Erevan. Nu i s-a dat, i s-a luat.

DNA se dovedeşte a fi un instrument de şantaj şi de pedepsire politică, care acţionează la comanda preşedintelui şi a opoziţiei, în condițiile în care, acelaşi DNA nu a făcut nimic după ce a fost sesizat de Autoritatea Electorală Permanentă cu privire la aspecte penale ce țin de campania electorală și nu de viața curentă de partid, descrise în cadrul unor rapoarte de verificare, la alte două partide (PNL și USR).

Am fost primul care a publicat informaţii legate de banii de campanie ai USR şi de puşculiţa lui Nicuşor Dan, care nici nu ştia de unde i-a răsărit o bunătate de teren în Sinaia. Imediat am fost raportat FAKE NEWS.

Citiţi şi: Mircea Drăghici, inițiatorul proiectelor de modificare a legilor siguranței naționale, dat de Securitate pe mâna procurorilor DNA

DNA îşi pierde şi bruma de independenţă. S poziționează  politic, în plin an electoral, subminând statul de drept și echilibrul puterilor în stat.

Solicitarea, cât și obținerea unui mandate de supraveghere a tranzacţiilor unui partid politic reprezintă o premieră nedorită la nivel European.

Pe de o parte toate statele civilizate respectă pluripartidismul și separația puterilor în stat

Pe de altă parte este de neconceput ca o unitate de parchet, să dețină spre studiu și analiză toată strategia unui partid politic.

Ce face DNA cu aceste date?

Le livrează pe surse publicaţiilor #rezist sau adversarilor spre analiză.

Conu Alecu ar spune “Curat, neconstituţional, Nenică!”

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
BREAKING NEWS | Atacurile din Sri Lanka au fost răzbunare pentru masacrul din Christchurch
Atacurile din Sri Lanka, care au vizat trei biserici pline cu enoriași și trei hoteluri, ...