Întrebările lui IOHANNIS, de șușanea politică

Marius Ghilezan ACTUALITATE OPINIE

Are rost să repet întrebările lui IOHANNIS pentru Referendum? Poate să le traduc un pic. Vor trebui mulți translatori în societate care să explice alegătorilor că pe de o parte trebuie să nu fie de acord cu un OUG (știe lumea ce e OUG?) și pe de alta să fie de acord ca ele să fie atacate și de altă instituție la Curtea Constituțională decât Avocatul Poporului.

Victor Ciorbea a spus de nenumărate ori că ar fi încântat dacă s-ar delega și altei instituții publice această responsabilitate. A SPUS-O de la începutul mandatului.

Avocatul Poporului este de acord cu ideea ca ordonanțele de urgență ale Guvernului să poată fi atacate în contencios constituțional și de către alte autorități.

Numai că, aici e șușaneaua politică organizată de Iohannis: trebuie modificată CONSTITUȚIA. La atribuțiile Curții Constituționale, se scrie negru pe alb:

Art 146. d) hotărăşte asupra excepţiilor de neconstituţionalitate privind legile şi ordonanţele, ridicate în faţa instanţelor judecătoreşti sau de arbitraj comercial; excepţia de neconstituţionalitate poate fi ridicată şi direct de Avocatul Poporului;

Când va găsi președintele 2/3 din Parlament să-i facă hatârul?

Întrebările lui IOHANNIS sunt de șușanea politică, unde se pot chestiona amfitrionii și cu cât mai se vinde metrul de anticorupție, mai caută masochistele cătușe? Ordonanțele sunt aceleași cu vechilii?

Partidele din coaliția de guvernare sunt pentru aceste întrebări. Dar asta nu rezolvă dilema românului: odată suntem împotriva unui anumit tip de Ordonanță și apoi suntem pentru ca Ordonanțele să fie atacate și de altcineva decât de Avocatul Poporului.

Cine, ce mai înțelege?

Predicatele propagandei vor fi cu atributele cunoscute: „hoții,” „corupții” etc.

Șușaneaua de Cabaret Voltaire, acolo unde se adunau visătorii lumii, care au nenorocit jumătate de miliard de oameni, poate fi decriptată ușor. Iohannis crează o falsă dezbatere sau încearcă să o facă. Nimeni nu e preocupat în societate de tema anticoruției. Șmecheria e să bage adrenalină în tinerii, mai ușor de fraierit, că vin marțienii să jefuiască țara. E de vodevil. Dar prinde la Generația zdrențuită.

Dacă și PSD și ALDE sunt de acord, cu cine se mai luptă IOHANNIS?

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Marele Mir a fost sfințit pentru a 22-a oară
Patriarhul Daniel al României, împreună cu membrii Sfântului Sinod, a sfinţit joi Marele Mir în ...