PUTIN, atac direct la relația România-Basarabia!

Valentin Borcea Uncategorized

Rusia a început să acorde mai ușor pașapoate rusești ucrainenilor din Donbasul separatist. Decizia a fost anunțată la doar câteva zile după ce a fost confirmată alegerea lui Vladimir Zelinski, un actor de comedie bănuit de relații cu Kremlinul, în funcția de președinte al Ucrainei.

Măsura a fost condamnată de administrația încă un funcție, a lui Petro Poroșenko, un adversar al lui Vladimir Putin. Oficialii de la Kiev au spus că acordarea pașapoartelor este preambul pentru anexare. Chiar și echipa lui Zelinski a spus că prin această măsură, Rusia își recunoaște implicarea.

Tensiuni ruso-americane după o decizie a lui Putin care vizează estul Ucrainei

Doar că Vladimir Putin a spus că nu înțelege de ce lumea a reacționat atât de dur. Liderul de la Kremlin a spus că Rusia nu este prima țară care face așa ceva.

„De vreo 10 ani Polonia dă pașapoarte. Ungaria face la fel, România la fel. Așa că rușii care locuiesc în Ucraina contează mai puțin decât românii, polonezii și ungurii? Ucrainenii de acolo se simt inseparabili de Rusia prin legături de rudenie, căsătorii mixte și altele. Nu văd nimic neobișnuit” a spus Putin la Vladivostok după întâlnirea cu Kim Jong-un.

Președintele rus a dat de înțeles că acordarea pașapoartelor rusești rebelilor din Donbas este un gest umanitar, deoarece aceaștia nu mai pot călători liber și nu mai au acces la drepturi elementare. În Rusia sunt acum peste un milion de imigranți din sud-estul Ucrainei.

Vladimir Putin își echivalează acțiunea cu demersurile inițiate de România, de a acorda basarabenilor și urmașilor acestora cetățenia română pierdută prin anexarea Basarabiei la URSS.

Atunci când Basarabia a fost anexată forțat de URSS în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, sovieticii le-au anulat românilor de acolo cetățenia română și i-au făcut forțat cetățeni sovietici, fie că au vrut, fie că nu.

„Cetăţenia română se poate acorda şi persoanelor care au pierdut această cetăţenie, precum şi descendenţilor acestora până la gradul II inclusiv şi care cer redobândirea ei” (Legea Cetățeniei, articolul 10) Peste UN MILION de basarabeni și-au reprimit cetățenia ROMÂNĂ, care ar fi fost a lor din naștere dacă nu se băga URSS.

Ucrainenii cărora Putin vrea să le acorde pașapoarte nu a fost NICIODATĂ cetățeni ruși. Au fost cetățeni ai URSS, țară care a încetat să mai existe.

 

ISTORIC / 20% dintre basarabeni au murit de foame în timpul URSS

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
România ar putea organiza un TURNEU WTA. Vezi care e orașul disponibil!
Un turneu WTA pune orice oraș al lumii pe harta mapamondului. Primele jucătoarelor sunt însă ...