Premierul României, a doua vizită oficială în Polonia în mai puțin de un an

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Viorica Dăncilă va face o vizită de două zile în Polonia, pe 1 și 2 mai.

În data de 1 mai, premierul României va participa la Conferința șefilor de guvern ai statelor din Europa Centrală și de Est care au aderat la Uniunea Europeană după 2004. Întâlnirea are loc la Varșovia. Prim-ministrul român e va întâlni cu omologii ei din Bulgaria, Cehia, Croația, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Slovacia și Ungaria.

Viorica Dăncilă a fost la Varșovia și în mai 2018, când a avut loc prima reuniune interguvernamentală româno-polonă.

EXCLUSIV NEWSTANDARD | Polonia: Am susținut activ Președinția română a UE

Pe 2 mai, Viorica Dăncilă va omagia victimele Holocaustului, la fostul lagăr nazist de exterminare de la Auschwitz. Șefa guvernului de la București la Marșul Internațional al Vieții, eveniment educațional anual care presupune parcurgerea pe jos a distanței de la Auschwitz la Birkenau.  De asemenea, premierul va participa la Ceremonia comemorativă de la Birkenau, alături de lideri ai comunității internaționale, oficiali guvernamentali, reprezentanți ai cultelor religioase, organizații de studenți și copii.

Viorica Dăncilă, a doua vizită oficială în Polonia în mai puțin de un an

Alături de delegația oficială română prezentă la Auschwitz-Birkenau, vor mai participa la acest eveniment David Saranga, ambasadorul Statului Israel în România, precum şi Tova Ben Nun-Cherbis,  președinte și fondator al Complexului Educațional Lauder-Reut, împreună cu un grup de copii din România.

Reamintim că prioritățile României la Președinția Consiliului UE includ, în cel de-al patrulea pilon, Europa valorilor comune, teme legate de combaterea rasismului, intoleranței, xenofobiei, populismului, antisemitismului și descurajarea discursului bazat pe ură.

Premierul Dăncilă a organizat în februarie, la Bruxelles, o conferință cu titlul ”Lupta împotriva antisemitismului: o abordare comună pentru o mai bună protecție a comunităților evreiești din Europa- de la politici la acțiuni”.

În contextul european curent, marcat de creșterea îngrijorătoare a antisemitismului, promovarea unui schimb de opinii, consultarea permanentă a comunităților evreiești, precum și implicarea acestora în măsurile luate sunt vitale pentru elaborarea unor soluții eficiente de combatere a fenomenului.
“În ciuda tuturor instrumentelor și inițiativelor existente, antisemitismul constituie o problemă în creștere în societățile europene. Astfel de evoluții îngrijorătoare necesită un răspuns neechivoc și hotărât atât din partea forurilor europene, cât și din partea statelor-membre UE”, a amintit premierul în discursul său.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
„Turbat securistoid, asta ești!” Acuza lui CODRIN ŞTEFĂNESCU la adresa lui RAREŞ BOGDAN
Aseară, în emisiunea lui SILVIU MĂNĂSTIRE de la B1 Tv, Codrin Ștefănescu, secretarul general al ...