Papa Francisc a ajuns în Bulgaria, Biserica Ortodoxă îl boicotează: „Este împotriva canoanelor”

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

Papa Francisc și-a început duminică vizita în Bulgaria și Macedonia de Nord, cu scopul de a încălzi relațiile dintre catolici și ortodocși. Doar că a fost tratat cu răceală. Sfântul Sinod ortodox al Bulgariei își ține deoparte preoții, interzicându-le să participe la ceremonii religioase alături de Papă.

„Vrem să subliniem că orice formă de serviciu liturgic sau rugăciune comună, precum și portul de veșminte liturgice sunt inacceptabile pentru noi, pentru că acest lucru nu este permis de canoanele sfinte”, a anunțat Sfântul Sinod ortodox de la Sofia, citat de Europa Liberă.

Vaticanul ar fi dorit să țină o slujbă comună pentru pace, la Sofia, luni, însă biserica ortodoxă va trimite doar un cor de copii. La eveniment va participa însă unul dintre liderii musulmani din Bulgaria.

Totuși, Patriarhul Neofit la Bulgariei l-a primit pe Papa Francisc în vizită, la Palatul Patriarhal din capitală. Întrevederea a avut loc în prezența Țarului Simeon al II-lea, care are o relație extrem de apropiată cu biserica ortodoxă din țara lui natală.

La aeroport, Suveranul Pontif a fost așteptat de premierul bulgar Boyko Borisov, cu care va avea și o discuție pe tema migrației. Șeful guvernului de la Sofia se opune primirii de imigranți în Europa și a întărit granița cu Turcia. În schimb, Papa Francisc a făcut în repetate rânduri apeluri pentru ajutorarea migranților. Liderul catolic va vizita și un centru de refugiați din Bulgaria.

Papa Francisc va merge și în Macedonia de Nord, unde va participa la comemorarea Maicii Tereza, care s-a născut la Skopje, în 1910. Biserica Catolică din Bulgaria are în jur de 44.000 de adepți. Francisc este al doilea Papă care vizitează Bulgaria. Precedentul a fost Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea, în 2002. Papa Francisc vine la sfârșitul acestei luni și în România.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Bahrain, aproape de clubul PATRIOT! Congresul SUA a aprobat tranzacția URIAȘĂ!
Congresul SUA a aprobat vânzarea către Bahrain a sisteme de rachete Patriot în valoare de ...