Papa Francisc, acuzat de erezie! Tensiunile mocnesc în sânul Bisericii Catolice

Cosmin Ţintă ACTUALITATE INTERNATIONAL SOCIAL

Papa Francisc este un eretic care va trebui îndepărtat din fruntea Bisericii Catolice dacă nu renunță la practicile sale, se arată într-o scrisoare deschisă semnată de aproape 70 de ultraconservatori din elita catolică. Pe 30 aprilie a fost inițiată și o petiție pentru înlăturarea Suveranului Pontif din fruntea Bisericii Catolice, relatează DPA preluată de Agerpres. Petiția a strâns déjà câteva mii de semnături.

Scrisoarea deschisă are 20 de pagini și deocamdată nu este asumată de niciun cardinal, ci doar de teologi și membri ai clerului catolic. Papa este acuzat că îi protejează pe homosexuali și pe prădătorii sexuali din cadrul clerului și este denunțată deschiderea suveranului pontif către China comunistă, protestanți, musulmani și apropierea sa de Emma Bonino, un politician italian care susține avortul și eutanasia. „Cuvintele și faptele Papei Francisc conduc la respingerea comprehensivă a învățăturilor catolice cu privire la căsătorie și la activitatea sexuală, cu privire la legea morală, la har și iertarea păcatelor”, se arată în scrisoarea care poate fi citită în întregime AICI.

Citește și: Occidentul va dispărea „la fel cum Roma a fost invadată de barbari”

Principalele obiective ale scrisorii sunt „în primul rând de a-l acuza pe Papa Francisc de delictul canonic al ereziei și, în al doilea rând, să le solicite episcopilor să ia măsurile necesare pentru a îndrepta grava situație a unui papă eretic”.

O vizită delicată în Bulgaria

Papa Francisc tocmai efectuează o vizită în Bulgaria, unde are întâlniri cu oficiali de la Sofia și va vizita un centru de refugiați. Vizita Papei într-o ţară cu populaţie majoritar ortodoxă, unde din cei șapte milioane de locuitori doar 58 000 sunt catolici, este una delicată. Patriarhul Neofit și alți prelați s-au întâlnit cu liderul Bisericii Catolice și chiar l-au condus pe Papa într-o vizită la catedrala  Aleksandr Nevski din Sofia, însă Biserica Ortodoxă Bulgară nu a permis oficierea vreunei slujbe împreună cu Suveranul Pontif.

Citește și: Ungaria se pregătește de vizita Papei în România

Din Bulgaria, Papa Francisc va pleca spre Macedonia, țară în care trăiesc doar 15 000 de catolici, alături de o majoritate ortodoxă și o treime din populație musulmană.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Soldați ROMÂNI, răniți din nou în Afganistan! Este a doua oară în mai puțin de o lună!
Doi militari din Batalionul 300 Protecția Forței „Sfântul Andrei”, care se află în misiune în ...