Va „exploda” justiţia? Dezvăluiri din raportul despre protocoalele SRI-PÎCCJ

Cosmin Ţintă ACTUALITATE INVESTIGAȚII

Raportul Inspecţiei Judiciare cu privire la protocoalele dintre SRI şi parchete a fost finalizat. În acest moment, documentul este trimis pentru observaţii parchetelor din ţară, după care va ajunge pe masa membrilor CSM. O parte din document s-a scurs în presă și anunță un adevărat cutremur în justiție, relatează Stiripesurse.

Citește și: DECIZIE ISTORICĂ / Protocoalele SRI-PG, declarate neconstituţionale de către CCR

Raportul Inspecţiei Judiciare ar relata faptul că au existat procurori anume desemnaţi de procurorul general, în perioada 2008-2018, pentru acest domeniu al securităţii naţionale. Printre aceştia s-ar fi aflat şi un judecător. Mai exact, consiliera Laurei Codruța Kovesi, Dana Tiţian, cea care a fost desemnată să facă astfel de cereri la Înalta Curte şi să autorizeze mandatele de siguranţă naţională. Alţi procurori responsabili de acest domeniu ar fi fost Horia Valentin Şelaru (ajuns între timp judecător la ÎCCJ), Marius Iacob, Codruţ Olaru, Marius Bulancea, Gabriela Scutea, Camelia Sutiman, Romulus Dan Varga.

Citește și: Întrebare PUSĂ lui IOHANNIS: “Sunteți de acord cu demiterea celor care au semnat PROTOCOALELE?”

Potrivit raportului, ofiţerii SRI ar fi fost interesaţi de urmărirea penală, de actele întocmite, unde trebuie să meargă şi ce trebuie să facă procurorul în dosar. Un alt aspect grav cuprins în raportul Inspecţiei Judiciare, potrivit sursei citate, se referă la procurorii care refuzau colaborarea cu SRI sau respingeau sugestiile ofiţerilor în instrumentarea dosarelor. Astfel, acestor procurori li se comunica în scurt timp că trebuie să facă cerere de încetare a activităţii la DNA. Raportul Inspecţiei Judiciare conţine şi o parte cu documente clasificate.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Un primar român sparge “PODUL DE GHEAŢĂ” care a durat peste 80 de ani
Primarul sectorului 4, Daniel Băluţă, sparge podul de gheaţă a relaţiilor împietrite ale administraţiei publice ...