„Interesele Vaticanului față de poporul român nu s-au modificat nici acum”. Mesaj zguduitor înainte de vizita Papei!

Cosmin Ţintă ACTUALITATE SOCIAL

„Ni-s cimitirele pline de eroi şi bisericile pline de sfinţi ucişi din dispoziţiile instituţiei papale”, scrie la începutul mesajului publicat de Mănăstirea Petru Vodă pe siteul său, în care consideră că prezența Papei Francisc în România „este complet redundantă într-o țară cvasi-majoritar ortodoxă, dar ar putea constitui un ultragiu la adresa celui mai elementar bun simț, afară numai dacă a venit să-și prezinte scuzele istorice”.

Obștea susține că „nu e familie românească pe care deciziile și influențele acestui stat să n-o fi afectat în mod negativ pînă în ziua de astăzi” și că „toate aparențele arată că interesele Vaticanului față de poporul român nu s-au modificat nici acum, nedezmințindu-și intențiile ignobile, separatiste, revizioniste, pretenționiste”.

Citește și: Ungaria se pregătește de vizita Papei în România

Mănăstirea își arată aprecierea pentru felul în care Biserica Bulgară și cea Georgiană l-au primit pe Papa Francisc și adaugă: „ Deşi propaganda marxistă este acerbă, nădăjduim că milioane de români nu au murit în van apărînd dreapta credinţă şi integritatea naţională.” Jertfa lor trebuie să fie „un moment simbolic de trezire naţională la recîştigarea demnităţii în faţa sfidărilor politice pretins religioase sau de-a dreptul ateo-marxiste, precum se prezintă prin declaraţiile sale stupefiante acest papă, avocatul unui guvern mondial cibernetic şi apologet „blajin” al tuturor răstălmăcirilor imaginabile. Un neam întreg de viteji ne stă înainte să revenim şi să rămînem în istorie pildă de dîrzenie, iar nu turmă dirijată în psihoză entuziastă faţă de propriii persecutori. Curioşii ortodocşi care, în pofida conştiinţei, se duc orbeşte unde sunt chemaţi de televiziuni, către orice vedetă sau ideologie, să ştie limpede că şi acum Mîntuitorul Hristos îi va întreba: De ce te-ai dus către cel ce M-a tăgăduit?”

Citește și: Papa Francisc a ajuns în Bulgaria, Biserica Ortodoxă îl boicotează: „Este împotriva canoanelor”

În 1999, Papa Ioan Paul al II-lea venea în România în urma unor negocieri atente cu BOR și la invitația patriarhului Teoctist, astfel că vizita nu a avut un caracter confesional și misionar. Anul acesta, Papa Francisc vine în țara noastră în vizită de stat, ca reprezentant al Vaticanului, la invitația președintelui Klaus Iohannis și a Bisericii Catolice din România. El va vizita în perioada 31 mai – 2 iunie 2019 Șumuleu-Ciuc, Blajul,  Bucureștiul și Iașiul.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
ADRIAN SEVERIN demonstrează că VOTUL la #referendum e degeaba. CCR va invalida scrutinul
Adrian Severin, specialist în drept constitutional, explică extrem de logic de ce CCR va fi ...