Primăria lui Boc a fost dată în judecată de ziariști

Cosmin Ţintă ACTUALITATE SOCIAL

Asociația Profesioniștilor din Presă Cluj (APPC) a dat în judecată Primăria Cluj-Napoca și cere obligarea instituției conduse de Emil Boc să organizeze conferințe de presă cel puțin o dată pe lună. Ziariștii spun că de aproape un an și jumătate nu a mai avut loc nicio conferință de presă și că au încercat rezolvarea pe cale amiabilă a problemei, însă notificările adresate Primăriei Cluj-Napoca au rămas fără efect.

„APPC a iniţiat o acţiune la Tribunalul Cluj prin care urmăreşte obligarea Primăriei Cluj-Napoca să organizeze conferinţe de presă conform Legii nr. 544/2001, <de regulă o dată pe lună>. Demersul survine în contextul în care cea mai recentă conferinţă de presă organizată de instituţia menţionată a avut loc în data de 11.12.2017. APPC a încercat o rezolvare amiabilă a acestei situaţii, prin transmiterea a două notificări către primărie, prin care s-a solicitat aceeaşi intrare în legalitate”, se arată în comunicatul asociației, preluat de Mediafax.

APPC consideră că utilizarea noilor mijloace de comunicare este binevenită, dar nu suplinește necesitatea comunicării nemijlocite cu reprezentanții presei.

„Conferințele de presă presupun, prin natura lor, și întrebări spontane, legate de chestiuni care pot sau nu să convină organizatorilor, de aceea le considerăm cea mai eficientă modalitate prin care se poate realiza un dialog între administrație și presă, ca reprezentantă a intereselor legitime ale opiniei publice. Emisiunile radio sau TV (unde nu există o pluralitate media), comunicatele, mesajele pe rețelele sociale, newsletterele, briefingurile de la evenimente punctuale sau publicația nu pot substitui o conferință de presă, deoarece ele nu asigură transparența necesară, fiind instrumente unidirecționale, prin care se promovează aproape exclusiv primăriei”, se mai arată în comunicatul ziariștilor clujeni.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Bufonul-președinte al Ucrainei a arătat că nu știe de glumă
Vladimir Zelinski, actorul de comedie vorbitor de rusă care a fost ales președinte al Ucrainei, ...