Reziliere de contract după o vizită neanunțată

Cosmin Ţintă ACTUALITATE ECONOMIC

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a cerut rezilierea contractului pentru modernizarea DN 73 Brașov – Pitești, după ce a găsit în teren doar 11 utilaje și 20 de muncitori. Acesta a efectuat o vizită inopinată pe șantier, la o lună de când îi ceruse constructorului să se mobilizeze corespunzător.

Citește și: Statul român vrea să construiască singur autostrăzi!

„Este un contract semnat din 2011, un contract pe fonduri, un contract care trebuie implementat și nu mai avem de ce să așteptăm și să tergiversăm din cauza unei proaste mobilizări a unor constructori care nu au înțeles că în România nu se vine doar cu o mapă și cu un laptop, ci trebuie să ai și utilaje, și forță de muncă angajată în România. Așadar, conform graficului pe care firma respectivă și l-a asumat la vizita precedentă, trebuia în acest moment să aibă în șantier 190 de muncitori și 71 de utilaje. Azi dimineață am ajuns în jurul orei 8.00 și m-am dus să inspectez, am constatat cu stupoare că în șantier erau 11 utilaje și doar 20 de muncitori. Acest mod de a se mobiliza doar când se anunță vizita ministrului nu mai poate fi tolerat”, a declarat ministrul. El i-a cerut directorului CNAIR, Narcis Neaga, să rezilieze contractul semnat și a solicitat continuarea lucrărilor prin Regionala de Drumuri și Poduri Brașov.

Încep lucrările la autostrada care va traversa Carpații

Tot luni a fost semnat contractul de finanțare pentru lotul 5 din autostrada Comarnic-Braşov, sector Râşnov – Cristian, şi Drum de Legătură, lungime 6,3 km (autostrada) + 3,7 km (drum naţional la 4 benzi cu separator median). Antreprenorul acestui sector este Asocierea SC Alpenside SRL – SC Specialist Consulting SRL, iar valoarea contractului este de 118.019.701, 80 lei fără TVA. Tehnic, ciotul face parte din Autostrada A3 Ploiești-Brașov și este capătul de nord al acesteia. Prezentă la Râșnov, premierul Viorica Dăncilă a declarat că se bucură că lucrarea va fi realizată de un constructor român şi că speră ca în acest caz să fie respectate termenele.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Primăria lui Boc a fost dată în judecată de ziariști
Asociația Profesioniștilor din Presă Cluj (APPC) a dat în judecată Primăria Cluj-Napoca și cere obligarea ...