Legendarul Niki Lauda s-a stins la vârsta de 70 de ani

Valentin Borcea Uncategorized

Niki Lauda, legendarul pilot austriac de Formula 1, a murit la vârsta de 70 de ani. Familia a făcut tristul anunț care a îndoliat lumea sporturilor cu motor și nu numai. El a fost un idol atât de circuitele de curse, cât și în afara lor, pentru curajul, talentul și hotărârea sa. Mare parte din viață a fost marcată de dramaticul accident din 1976 care l-a lăsat cu arsuri severe pe față. Dar Niki Lauda nu s-a lăsat doborât de răni, ci a găsit puterea să meargă mai departe.

Niki Lauda s-a născut la Viena în 1949, la doar 4 ani de la încheierea războiului. Era dintr-o familie foarte înstărită de bancheri și industriași, parte a elitei austro-ungare. Doar că rudele nu i-au susținut pasiunea pentru curse. Mai mult, chiar s-au opus activ. În 1972, când se pregătea să-și facă debutul în Formula 1, o bancă austriacă se oferise să-l sponsorizeze pe tânărul Niki.

Familia nu a dorit ca Niki Lauda să devină pilot de curse

Doar că bunicul lui era în consiliul de administrație și a blocat înțelegerea. Așa că, a luat singur un credit de 30.000 de dolari, girând cu asigurarea de viață. Cu acești bani a cumpărat un loc în echipa britanică March. Doar că primul sezon a fost un dezastru și era să-i încheie cariera.

Până la urmă, în intersezon, a reușit că convingă echipa britanică BRM să-i dea o șansă pentru 1973. Câteva luni mai târziu, în timpul cursei de la Monaco, a atras atenția lui Enzo Ferrari. Astfel, Niki Lauda a fost transferat la scuderia din Maranello pentru următorul sezon. În 1974 a câștigat 2 curse iar anul următor, 1975, și-a adjudecat primul titlu de campion mondial.

sursă: captură ORF

Sezonul 1976 l-a început în forță și toată lumea credea că o să fie al doilea titlu la rând.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Românii din Diaspora vor putea trimite bani acasă fără comisioane! Vezi cum îi va ajuta Guvernul!
Românii din Diaspora, care trimit bani la rudele rămase acasă, vor putea face aceste tranzacții ...