Alianţa USR-PLUS ar trânti guvernul, trimiţând PNL pe post de berbece

Marius Ghilezan POLITIC Principal

Mulţi lideri ai partidelor de opoziţie, alături de Klaus Iohannis, au cerut plecarea guvernului PSD-ALDE. Un guvern poate să cadă fie prin demisia premierului, fie prin Moţiunea de Cenzură. După declaraţia primului ministru că nu intenţionează să-şi dea demisia, au apărut în cadrul opoziţiei două puncte de vedere divergente legate de modul în care văd căderea guvernului. PNL îşi propune să înceapă demersurile pentru strângerea semnăturilor pentru actul constituţional – singurul în măsură să trântească guvernul – iar Alianţa USR-PLUS şi-ar dori un guvern de uniune naţională din care să nu facă parte dar să o susţină parlamentar.

 Tot mai puţine voci vorbesc despre referendum, odată ce el a trecut.

Candidatul PNL la alegerile europarlamentare Rareş Bogdan a anunţat că partidul pe care îl reprezintă în PE va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului PSD-ALDE.

Fostul MODERATOR TV afirmă că actuala guvernare nu mai are legitimitate şi anunţă electoratul că Ludovic Orban este pregătit să preia conducerea executivului.

 Citeşte şi: Dăncilă: Nu demisionez. Românii au încredere în acest guvern. Opoziţia să depună moţiune de cenzură

Barna vrea alegeri anticipate, dar tot el susţine că sunt dificil de organizat

Preşedintele USR, Dan Barna, declară, luni seara, că actualul guvern trebuie să plece și că varianta corectă o reprezintă alegerile parlamentare anticipate, însă, pe procedurile constituționale acestea pot fi organizate cel mai devreme simultan cu alegerile locale, peste un an. Până atunci, USR ar susține parlamentar un guvern non-PSD, cu trei condiții, dar nu va intra în acest guvern.

„Acest guvern trebuie să plece. Ceea ce s-a întâmplat ieri în diaspora nu cred că e niciun dubiu pentru nimeni că a fost o strategie să îi împiedice pe românii din diaspora să voteze. (…) Pentru România, varianta corectă este cea a alegerilor anticipate, pentru că un guvern serios care să conducă România cu această majoritate parlamentară care tocmai a devenit ilegitimă prin votul de ieri al cetățenilor nu are cum să fie o alternativă realistă, nu are cum să funcționeze un guvern cu această majoritate”, a declarat Dan Barna, într-o intervenție telefonică la RTV.

USR – condiţiile susţinerii unui guvern liberal

Liderul USR explică însă că „alegerile anticipate pot fi realizate doar după prezidențiale, pentru că acum e o problemă de timing, deci cel mai devreme când ar putea fi anticipate ar fi odată cu alegerile locale și practic s-ar salva șase luni de coșmar pentru România”.

„Până atunci, pentru că până la locale mai este aproape un an, logica este că se poate crea un guvern non-PSD din actuala structură a Parlamentului prin eventuala coalizare a tuturor celorlalte forțe. USR a anunțat că nu va face parte din acest Guvern, dar este dispus să îl susțină parlamentar, atâta timp cât acel guvern va avea în programul său trei elemente: fără penali în funcții publice, primari în două tururi și repararea OUG 114 care pur și simplu alungă companiile din țară în momentul de față”, a subliniat Dan Barna.

Victor Ponta nu ar vota un guvern condus de Ludovic Orban

Victor Ponta, liderul Pro România a precizat înainte de alegerile europarlamentare că nu ar vota pentru un guvern Ludovic Orban, despre care a apreciat că ar fi „ca şi când sari din lac în puţ”.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Se schimbă BANII !
Începând de astăzi, 28 mai, Banca Central Europeană a început procesul de schimbare a bancnotelor ...