POTOP LA BUDAPESTA: O navă de croazieră s-a scufundat. Cel puţin şapte morţi

Marius Ghilezan ACTUALITATE Principal

Cel puțin șapte persoane au murit și aproape 20 au dispărut după ce o navă de agrement cu turiști sud-coreeni s-a răsturnat miercuri, în apropierea palatului Parlamentului din Budapesta, au declarat oficialii poliției și ambulanței, citaţi de Reuters.

Nava era ancorată la ţărm. A fost lovită de un alt vas de agrement, apoi a fost acufundată în fluviu. Apa Dunării este extrem de mărită. Din cauza curenților puternici, creaţi de o furtună, care s-a produs la Budapesta, noaptea trecută, sarcina echipajelor de salvare e dificilă.

Citeşte şi: BUDAPESTA a pus gaz pe foc în situația de la cimitirul Valea Uzului

Şapte persoane, salvate

Un purtător de cuvânt al ambulanţei maghiare a declarat pentru televiziunea de stat maghiară că 14 persoane au fost scoase din apă. Şapte au murit, restul suferind de hipotermie au fost stabilizaţi de paramedici. Reuters comentează efortul masiv depus de echipele de salvare, de navele specializate, de scafandrii care scanează cu echipamentele radar tot fundul fluviului, pe o rază de câţiva kilometri în aval de locul accidentului.

Slabe şanse de a se mai găsi supravieţuitori

Un copil de şase ani nu figurează pe lista supravieţuitorilor, a declarat un oficial al agenției de turism din Coreea de Sud, care a rezervat programul turiştilor Au trecut mai mult de 12 ore de la accident. Sunt puţine şanse să mai fie găsiţi supraviețuitori, deoarece curenții puternici au dus oamenii departe în aval, au declarat o serie de salvamari.

 

 

 

 

 

Loading...
loading...

One Comment

  1. Nava nu avea cum sa fie ancorata, ci doar acostata in fata cladirii Parlamentului de la Budapesta! Iar curentii puternici de apa au fost formati de nivelul crescut al Dunarii! Si da, in conditiile acelea, nu cred sa mai existe supravietuitori dupa cateva ore de la nenorocire! Pacat, mare pacat!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
CARMEN DAN: “Preşedintele are o idee fixă. Nu-mi DAU DEMISIA !”
Klaus Iohannis a cerut ca ministrul de interne să fie demis imediat pentru modul cum ...