Un homosexual – contracandidat al lui DONALD TRUMP?

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE INTERNATIONAL

 34% dintre americani ar vota un gay-preşedinte 

Dacă în urmă cu un deceniu nici nu se putea vorbi despre un candidat gay, astăzi cercetarea socială constată că 48% dintre adulții din Statele Unite au declarat că mai mult ca sigur nu vor  vota un candidat cu vârsta de peste 70 de ani, în timp ce 34% ar vota un gay la preşedinţia SUA. 12% au declarat că ar fi mai multe șanse să voteze pentru un candidat homosexual, comparativ cu 11% care ar susţine un candidat de peste 70 de ani.

„Trump îşi spulberă orice contracandidat 

Sondajul a atras atenția asupra uneia dintre provocările cu care se confruntă președintele Donald Trump, în campania pentru 2020.

Citeşte şi: Donald Trump: America nu va fi niciodată un stat socialist

„Îşi spulberă orice contracandidat! Şi dacă e gay are şi mai multă siguranţă,” comentează Patrick Wells, un baptist din Texas, unde există un curent anti-gay pronunţat.

Alegătorii îşi pot schimba opţiunea

„Oamenii ar putea spune într-un sondaj că vor un candidat mai tânăr, dar acest lucru nu pare determinant pentru votul lor”, a declarat Kyle Kondik, analist politic al Centrului pentru Politică al Universității din Virginia, potrivit Reuters.

Gradul de acceptare a politicienilor homosexuali și lesbiene a crescut în ultimii 40 de ani, pe fondul unei mișcări la nivel mondial în favoarea libertăţii şi egalității LGBT.

Istoricii fenomenului de schimbare a paradigmei societăţii americane urmăresc geneza acesteia de la revolta din Stonewall, din iunie 1969, când homosexualii au protestat împotriva poliției care a hărţuit persoane de acelaşi sex într-un un bar din Greenwich, New York.

Copiii sunt mai deschişi să susţină un candidat gay decât părinţii

În ciuda acestei tendințe, prin anul 2007, americanii aveau tendinţa de a-şi alege mai degrabă un septuagenarian în Casa Albă decât unul gay sau lesbi, comentează Reuters.

Cercetarea sociologică a constatat că minorităţile etnice sunt mai în favoarea unui candidat gay decât majoritatea populaţiei, că milenariştii (noul curent în lumea adolescenţilor progresişti) sunt mai open decât părinţii lor care făceau parte din mişcarea Baby Boomers, iar oamenii care locuiesc în zonele urbane sunt mai favorabili decât cei care trăiesc în comunitățile rurale.

Anul acesta, Reuters / Ipsos și alte sondaje naționale, inclusiv Gallup și Strategiile de Opinie Publică, au arătat că preferințele publicului s-au răsturnat, pe măsură ce americanii au devenit mult mai favorabili pentru candidații homosexuali.

Sondajul Reuters / Ipsos a fost efectuat online între 29 mai și 5 iunie în Statele Unite. A adunat răspunsuri de la 2.237 de adulți și are o marjă de eroare de două puncte procentuale.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
FMI susţine că pensiile şi salariile minime sunt prea mari. „Programul PRIMA CASĂ ar trebui eliminat”
A trebuit să intre Liviu Dragnea la puşcărie, pentru Jaewoo Lee, şeful misiunii FMI în ...