Salvini, noi măsuri pentru limitarea migrației ilegale în Italia!

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

Guvernul Italiei a decis noi măsuri aspre pentru prevenirea migrației ilegale în peninsulă. Ministrul de Interne, Matteo Salvini, a dat un nou decret care vizează așa-numitele „vase umanitare”, operate de diverse ONG-uri care salvează imigranți din apele Mediteranei.

Actul normativ, numit decretul de securitate, impune amenzi de până la 50,000 de euro vaselor care ignoră interdicțiile și limitările privind accesul în apele teritoriale italiene. Asta pentru prima abatere. Dacă aceeași navă e prinsă făcând asta de mai multe ori, este confiscată de autoritățile italiene.

Ordonanța de urgență a lui Salvini va fi aplicată timp de 60 de zile, apoi trebuie să fie transpusă în lege de către Parlament. Textul votat acum de Guvernul italian este o varianță modificată a unei propuneri mai vechi a lui Matteo Salvini, criticată de președintele Italiei și de partenerii de coaliție M5S, a scris Politico.

Salvini: Extremiști sunt cei care au condus Europa în ultimii 20 de ani!

Matteo Salvini a spus la finalul ședinței de guvern că vapoarele care salvează imigranți naufragiați în Mediterana ajută, în final, traficanții de oameni, deoarece le duc la capăt misiunea de duce oamenii în Europa.

Aceste nave aflate în serviciului unor ONG-uri au fost numite adesea în presă „taxiuri pentru imigranți”. Traficanții din Africa de Nord pun intenționat prea mulți oameni în îmbarcațiuni nesigure și improvizare, care nu au nicio șansă să treacă Mediterana, deaoarece știu că toți „clienții” lor vor fi salvați și duși la destinație. În acest mod, mafioții pot face mai mulți bani și mai repede.

Salvini a interzis, în repetate rânduri, accesul în porturi italiene a unor nave de salvare, lăsând migranții blocați în larg zile întregi. Aceste decizii ale ministrului italian de Interne au fost aspru criticate de alți lideri europeni.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Președintele Poloniei s-a dus în SUA să caute soldați, gaz și avioane
Președintele Poloniei, Andzej Duda, efectuează în prezent a doua vizită oficială în Statele Unite în ...