PREŢUL BARILULUI a explodat după atacul suspect din GOLFUL OMAN

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL Principal

Preţul BARILULUI de petrol a crescut cu 4% joi, după un atac suspect asupra a doi petroliere din Golful Oman, între Iran şi Strâmtoarea Hormuz, prin care trece o cincime din consumul global de petrol. Asta după ce alte patru nave au fost scufundate, informează Reuters.

Citeşte şi: MARIAN OPRIŞAN califică aprecierile GABRIELEI FIREA drept “mahala politică”

Unul dintre petroliere transporta produse chimice şi altul metanol, susţin surse din transportul maritim.  Incidentul de azi a urmat atacurilor repetate şi acţiunilor de sabotaj din ultima lună asupra navelor din Fujairah, unul dintre cele mai mari hub-uri de petroliere din lume. Contractele futures pe bursa Brent au crescut cu 1,71 dolari, sau cu 2,85%, ajungând la 61,68 dolari / baril la 09:08 GMT, ridicându-se cu până la 4,45% până la 62,64 dolari.

Asta la doar două zile de la declaraţia ministrului rus al Energiei, Alexander Novak, care afirma că nu poate exclude scenariul în care preţul barilului de petrol ar putea scădea sub 30 de dolari dacă nu va fi extins acordul privind reducerea producţiei, încheiat între Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi alte state din afara cartelului, transmite Agerpres.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
N-are prieteni? | De ziua lui, Iohannis cheamă opoziția să-i semneze ACORDUL
Klaus Iohannis își face un cadou de ziua lui care pare desprins din visele unui ...