USR-iştii umblă cu anticurupţia în gură, dar ei sunt corupţi până în măduva oaselor

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC

E limpede că noua creaţie a serviciilor secrete, USR nu prea mai încape în teacă alături de pluserişti. Ştiind că politica e o sursă de bani, multe firme “arondate” partidului s-au grăbit să taie facturi, că doar erau bani moca de la stat. Aşa s-a întâmplat în multe judeţe.

Grupul intern „Poiana lui Iocan” dă semne de clocote. În sectorul 3 e scandal cât casa. Cristian Ghinea vrea puterea. Apropiaţii săi susţin că opozantul său, Liviu Mălureanu, preşedintele filialei, ar fi achitat 8000 de euro unei firme a cărui  administrator este un membru USR. “Vă jucați cu emoția membrilor pentru a ajung la putere? Sper că la ședința BN se vor clarifica unele lucruri”, a scris Ferenc Istvan Kabai, membru al USR Sălaj.

De asemenea, Daniela Tarnovschi a spus că „Duminica viitoare, în 23 iunie 2019 la USR Sector 3 vor avea loc alegeri. E o filială mare, cu mulți oameni activi, care a avut rezultate foarte bune la alegeri. De ceva vreme văd filmulețe și citesc texte de prezentare ale unor oameni care vor să candideze pentru forurile din conducerea filialei. Până când explodează scandalul. Atac la beregată. Doar că scandalul răsar după ce deja în Poiana explodase un alt scandal referitor la USR Giurgiu și posibilele acuze de fraudă a bugetului de campanie”.

Andreea Talmazan, oferă detalii despre cele trei contracte, unele pentru închirierea sediului de campanie, altele pentru promovarea partidului în campania pentru europarlamentare. Ea a adăugat că rezultatele în campanie nu s-au văzut în organizația USR Giurgiu, deși au fost plătiți bani pentru promovare.

 

„Ați uitat de Giurgiu? Vă reamintesc. A fost descoperită o situație ciudată, spunea colega noastră, responsabil financiar BJ Giurgiu. Mai precis, sunt trei contracte, în valoare de 5.000 de lei fiecare, cu trei firme ale unor membri USR.

Preşedintele USR îşi plăteşte chiria propriei fiinţe

Un contract cu firma Breazu Renting Center SRL, în valoare de 5.000 de lei, pentru închirierea unui sediu de campanie. Cosmin Andronache, președintele filialei județene Giurgiu, spune în postarea sa că banii, plătiți la începutul lunii iunie, au fost returnați. Nu spune când, mai exact. De reținut că Andronache Cosmin este proprietarul clădirii în care se află sediul firmei pe care o deține cu încă un asociat și care a subînchiriat spațiul filialei județene Giurgiu.

 

Un al doilea contract est cu firma Eriska, înființată în octombrie 2018, care are sediul în același spațiu cu USR Giurgiu, firmă care-i aparține lui Mirel Valentin Axinte. Mirel Axinte a intrat în USR pe 5 noiembrie 2018. Din noiembrie primește lunar 500 de lei pentru administrare cont social-media pentru redactara și trimiterea de comunicate de presă și pentru analize politice. Pentru luna de campanie a încasat 5.000 de lei. De remarcat este faptul că pagina de FB USR Giurgiu este la 1.000 și un pic de like-uri, în toată campania nu a avut nicio postare proprie, ci doar redistribuiri sau repostări de pe pagina națională. La o simplă căutare pe Google, singura realizare notabilă est o conferință de presă postată pe youtube, cu 92 de vizualizări. Pentru luna de campanie nu există niciun raport!

Protecţie de sus, de la cei care l-au condamnat pe DRAGNEA

Un al treilea contract este cu firma Tavimed, a președintelui filialei Ogrăzeni, Alexandru Ionuț Ciprian. Obiectivul contractului îl reprezintă cercetările sociologice. La un alt search pe google, nu am găsit nimic lgat de vreo măsurare sociologică în Giurgiu. Dar nici vro firmă care are codul CAEN 4520 (întreținere și reparații auto). Pentru că nu s-a făcut niciodată publică lista cu angajații de la Secretariatul General al USR, nu știam că Alexandru Ionuț Ciprian este unul dintre ei. Am aflat de la colegii din USR care au astfel de informații. Pentru luna de campanie nu există NICIUN RAPORT. Deși le-am solicitat în mod repetat, nici Cosmin Andronache, nici Mirel Axinte, nici Alexandru Ionuț Ciprian nu au prezentat vreun raport al muncii celor doi”, scrie Andreea Talmazan, în grupul intern de Facebook al partidului.

Liviu Dragnea a intrat la puşcărie pentru un prejudiciu mult mai mic

 

O serie de lideri care nu şi-au decontat pampersii politici consideră că trebui convocat de urgență un Birou Național dacă aceste acuzații sunt adevărate.

„UNII bagă gunoiul sub preș, în timp ce umblă cu anticorupția în gură de dimineață până seara la tv” – consideră Silviu Mănăstire

Jurnalistul Silviu Mănăstire, realizatorul emisiunii ”Dosar de politician” de la B1 TV, susține că mai multe organizații USR din țară au spoliat bani publici prin metoda suveică, folosită recent și de PSD.

Campania electorală a fost un bun prilej pentru ca niște șmecheri de la USR sa-și încaseze bani de la Stat (prin subvenția alocată de la buget).

Diverse organizații USR din țara au încheiat contracte de prestări servicii cu firme ale șefilor din USR. Un caz clasic de spoliere a banilor publici, o banală suveică folosită recent de PSD, de exemplu. Pentru care s-a deschis un dosar la DNA”, scrie ziaristul pe pagina de Facebook a emisiunii ”D0sar de politician”.

Silviu Mănăstire este convins că la USR ”nu se va deschide niciun dosar, iar conducerea partidului va mușamaliza scandalurile de spoliere din filiale”.

Jurnalistul prezintă apoi cazul USR Giurgiu, ”unde un anume Andronache, președintele filialei, își căpușează partidul – bani de chirie luați de la USR pe sediu proprietatea lui, diverse alte contracte acordate prietenilor. În horă sunt băgați și useriștii de la București. Să pape și gurița lor bani de subvenție”.

”Ce-mi plac mie deontologii aceștia pluseriști, Barna, Cioloș, Ghinea, care bagă gunoiul sub preș, în timp ce umblă cu anticorupția în gură de dimineață până seara la tv!” este mesajul lui Silviu Mănăstire.

El prezintă și o infografie, provenită chiar de la membri USR ”dezgustați de furăciunea grobiană”, în care este explicată afacerea:

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Cum au fost mobilizaţi 2.000.000 de români la VOT?
Pentru că partidele nu pot fi finanţate din străinătate, comunitatea DECLIC, înfiinţată de Tudor Iulian ...