Cum au fost mobilizaţi 2.000.000 de români la VOT?

Marius Ghilezan INVESTIGAȚII POLITIC Principal

Pentru că partidele nu pot fi finanţate din străinătate, comunitatea DECLIC, înfiinţată de Tudor Iulian Brădățan și soția, doi militanţi anti #Roşia Montană, s-a implicat activ în Campania electorală pentru alegerile europarlamentare din luna mai 2019.

Asta reiese dintr-un mesaj trimis finanţatorilor într-un aşa zis raport de activitate. Emiţătorii acestuia recunosc că au beneficiat de 13.133 de euro de la European Climate Foundation, un ong finanţat de Rockefeller Brothers Fund, care a finanţat şi En Marche, partidul lui Macron.

Mail-ul  destinat, de obicei, donatorilor DECLIC: „mesajele au ajuns la 2.000.000 de români”

“Prezența românilor la alegerile europarlamentare a fost covârșitoare. O să îți spun în detaliu cum am golit pușculița Declic în această lună. Dacă vrei ne ajuți să o umplem, apasă butonul de mai jos. Da, contribui!” – se scrie în preambulul scrisorii către donator. În continuare, semnatarii raportului amintesc contributorului că au mobilizat lumea la vot (probabil prin aceeaşi formă prin care Liviu Dragnea a fost condamnat n.a.)

“Am pornit sesiunile de conversații online, în care ne-am întâlnit seară de seară cu sute dintre membrii DECLIC și am dat împreună telefoane cunoscuților, ca să îi mobilizăm la vot. Am creat o metodologie complexă, ce a inclus de la ghiduri de conversație la întruniri online. Mesajele noastre au ajuns la peste două milioane de români. Pentru ca acest lucru să fie posibil, am trimis inclusiv SMS-uri către membrii care au acceptat să fie contactați pe telefon, pentru a mobiliza comunitatea să participe și să îi convingă pe nehotărâți să voteze” – explică semnatarii mesajului.

Citeşte şi: USR-iştii umblă cu anticurupţia în gură, dar ei sunt corupţi până în măduva oaselor

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Adriana BAHMUŢEANU se va opera de urgență. „RISC de deces”
Adriana Bahmuțeanu se va opera de urgență, fiindcă o plasă abdominală, pe care medicii i-au ...