„România, o țară bogată și binecuvântată cu un popor educat”

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC SOCIAL

Adrian Zuckerman, românul propus de Trump să fie noul ambasador american la București, a lăudat țara sa natală în timpul audierii sale în comisia de politică externă a Senatului SUA.

„România este o țară care are din abundență teren agricol, resurse minerale, petrol, gaz natural și alte resurse. Este și binecuvântată cu un popor bine-educat, poliglot și intreprinzător. 

Pe lângă rezervele de petrol și gaz din subsol, explorările recente au descoperit în Marea Neagră rezerve substanție off-shore de petrol și gaz, care pot întări securitatea energetică a României. 

Sistemul de educație din România, cu licee și universități de înaltă calitate, a produs o forță de muncă educată și profesioniști respectați în toată lumea”

Deși este plecat din 1966 din România, de când avea 9 ani, se vede că Adrian Zuckerman încă simte „românește”. S-a văzut, în timpul audierilor, că era emoționat că vorbească despre țara lui natală. El le-a mulțumit părinților că nu și-a uitat originile și a spus că a transmis mai departe sentimentele pentru România și fiicei lui.

Alungat de comunişti din România natală, întors ca ambasador SUA

Totuși, viitorul ambasador este conștient că România mai are mult de lucru ca să-și atingă potențialul.

„România a scăpat de teribilul regim comunist în decembrie 1989. Am sperat mereu că va veni acea zi, deși nu credeam că o să trăiesc să o văd. Totuși, statul democratic românesc este tot la început. 

România are o mare importanță economică, militară, geopolitică și strategică. Aflată în sud-estul Europei, este un punct de intrare economic în Europa și un dârz aliat militar american.

Deși s-au realizat multe în România, tot este loc de mai bine. Ca România că continue progresul incredibil din ultimii 29 de ani, România trebuie să continue lupta împotriva corupției, să creeze un mediu mai prietenos pentru investitori, să investească în infrastructură, în educație și să întărească administrația publică. 

Investitorii vor să aibă o relație bazată pe încredere mutuală cu decidenții români. Ei vor un mediu de afaceri care să permită firmelor lor să contribuie la dezvoltarea continuă a economiei României, să creeze locuri de muncă, să facă profit și să-și crească afacerile. „

Avocatul născut la București vede corupția drept o mare piedică.

„Dacă voi fi confirmat, voi oferi sprijin continuu eforturilor anticorupție notabile din România. Lupta împotriva corupția și o justiție independentă sunt vitale pentru prosperitatea și securitatea pe termen lung a regiunii. 

Sunt multe de făcut pentru dezvoltarea, susținerea și încurajarea instituțiilor democratice. Amenințările unei Rusii agresive care încearcă să destabilizeze democrațiile în Europa, din mijloace interne și externe, sunt substanțiale și nu trebuie subestimate. Sunt încrezător că prin intermediul unui leadership, asistență și prietenie americane proactive, România va face față tuturor provocărilor și va prospera. 

Dacă voi fi confirmat, jur să-mi dedic toată energia să promovez interesele țării noastre în România. Mă voi folosi de toată experiența și cunoștințele mele ca să mă ocup de problemele și vulnerabilitățile cu care se confruntă România. Abia aștept să aduc valorile americane pe care am avut norocul să le învăț în țara din care provin” – a spus Adrian Zuckerman

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
USR și PLUS, de aceeași parte a baricadei cu PSD în Parlamentul European
Macroniștii lui Cioloș și grupul socialiștilor și democraților, din care face parte PSD, au format ...