România, printre primele ţări din EUROPA la pregătirea INFRASTRUCTURII 5G

Marius Ghilezan ACTUALITATE INEDIT Principal

Bloomberg a anunțat, pe 17 iunie, că Guvernul României se pregătește să lanseze licitațiile pentru realizarea rețelei naționale 5G, în trimestrul patru al acestui an. Statul român urmează să acorde companiei câștigătoare un buget de aproximativ 2 miliarde de lei.

Citeşte şi: Primele VACI interconectate 5G

Ieri Guvernul României a adoptat prin HG, Strategia 5G pentru România. Potrivit acestui document, lansarea serviciilor ar urma să aibă loc în 2020 iar acoperirea cu servicii 5G a tuturor centrelor urbane și a principalelor rute de transport terestru să fie realizată până în 2025.

Într-un interviu pentru publicația americană, ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, a declarat că licitația va fi deschisă tuturor companiilor interesate, ceea ce include și compania chineză Huawei Technologies, acuzată de americani de spionaj.

Citeşte şi: “Locuitorii Bruxelles-ului nu sunt COBAI pentru TEHNOLOGIA 5G.” Vezi cine a spus!

România se află în pol position-ul crearii infrastructurii 5G

Totuși, ce înseamnă 5G? Numele semnifică generația a 5-a de viteză în telefonia mobilă. Cu aceasta, vitezele de download cresc de șase ori, încărcarea greoaie a comenzilor prin semnalul wireless va scădea semnificativ, filmele și materialele video se vor descărca infinit mai repede, iar site-urile vor răspunde la comenzile în mai puţin de o secundă.

În planul secund, aplicaţiile vor interconecta obiectele din gospodărie. Practic vei fi informat permanent despre cum funcţionează frigiderul, ce fac copiii la şcoală, pe unde e câinele etc.

Momentan nu există STANDARDELE 5G, iar operatorii de telefonie din America precum AT&T și Verizon lucrează de zor pentru a implementa infrastructura ce ar putea susține viteze 5G. Nu ar fi de mirare ca europenii să lucreze și ei de zor la antenele, releele, bazele de date și alte piese esențiale de infrastructură care să poată primi semnale 5G în următorii patru sau cinci ani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
„România, o țară bogată și binecuvântată cu un popor educat”
Adrian Zuckerman, românul propus de Trump să fie noul ambasador american la București, a lăudat ...