USR și PLUS, de aceeași parte a baricadei cu PSD în Parlamentul European

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Macroniștii lui Cioloș și grupul socialiștilor și democraților, din care face parte PSD, au format o coaliție ad-hoc. Anume să-l blocheze pe Manfred Weber, candidatul PPE, să ajungă președintele Comisiei Europene. Practic, asta înseamnă și sfârșitul sistemului „Spitzenkandidaten” și reprezintă în înfrângere pentru Angela Merkel și Germania. În același timp, este o victorie pentru Emmanuel Macron, Franța și aliații săi, care s-au opus acestei proceduri pentru alegerea șefului Comisiei.

„Pentru moment nu este o majoritate pentru candidatura lui Weber” a spus Dacian Cioloș, citat de Politico. Nou-votatul lider al Renew Europe, vehiculul politic al macronismului în PE, a afirmat că grupul pe care îl conduce o susține în continuare pe Margrethe Vestager pentru șefia PE, actualul comisar european pentru Competiție.

„Liderii grupurilor liberalilor și social-democraților l-au informat oficial pe liderul PPE Manfred Weber că nu va primi voturile lor” a declarat șeful Verzilor. Dar acesta a spus că grupul lui nu a ales încă pe cine va susține.

Eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan, unul dintre liderii PPE, a acuzat gruparea condusă de Cioloș de ipocrizie, într-o postare pe Facebook.

Zilele acestea vedem în Parlamentul European o alianță între grupul Renew al lui Emmanuel Macron și socialiștii europeni împotriva PPE. 
Colaborarea dintre grupul lui Macron și socialiști este mult mai strânsă decât colaborarea lor cu PPE.  Am văzut asta în fiecare zi în negocierile pentru formarea majorității.

Acest lucru nu este surprinzător. Emmanuel Macron însuși a fost membru al Partidului Socialist din Franța și a fost ministru în Guvernul președintelui socialist al Franței, Francois Hollande. Socialiștii europeni au fost apărătorii PSD-ului și vor fi in continuare, după o scurtă “înghețare a relațiilor” pe durata campaniei.
Acest subiect merită monitorizat deoarece este foarte important pentru România.

O alianță între socialiști și Renew (vechiul ALDE + PLUS+USR+Macron) nu este nicio surpriză. Ea a fost anunțată încă de anul trecut, din octombrie. Ideea a fost repusă pe tapet înainte de alegerile europarlamentare.

Timmermans vrea să aducă EXTREMA STÂNGĂ la putere în UE!

 

 

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Trump a salvat lumea de la un război SUA-Iran, cu 10 minute înainte să cadă bombele
Stalele Unite voiau să bombardeze Iranul în această dimineață, după ce Teheranul a doborât o ...