Protest pentru Alexandra | Oameni îndurerați și protestatari de profesie

Valentin Borcea ACTUALITATE POLITIC SOCIAL

Mii de oameni au protestat ieri la Piața Victoriei și în fața clădirii Ministerului de Interne (clădirea fostului CC al PCR) față de modul în care autoritățile au gestionat cazul Alexandrei, fata de 15 ani bănuită că a fost ucisă în Caracal. Unii dintre demonstranți au lăsat flori și au aprins lumânări pe porțiunea de asfalt din fața Guvernului care a cunoscut atâtea demonstrații în ultimii ani.

Protest în piața Victoriei, acum! Mii de oameni își arată nemulțumirea față de tragedia de la Caracal! Mulți au venit cu flori și lumânări în memoria Alexandrei. https://newstandard.news/2019/07/27/premierul-dancila-vrea-pedepse-mai-aspre-pentru-crima-viol-si-pedofilie-intalnire-de-urgenta-la-guvern/

Publicată de Newstandard pe Sâmbătă, 27 iulie 2019

Apoi oamenii au format o coloană și au mers în marș până la MAI, pe Calea Victoriei, escortați de polițiști. Au fost aprinse candele și au pus buchete și pe treptele clădirii Ministerului de Interne. S-au scandat și lozinci, s-au arătat pancarte, s-au cerut demisii. S-au postat fotografii emoționante sau mesaje pline de revoltă pe rețelele de socializare. Apoi oamenii s-au retras către case.

Marș pentru Alexandra, fata de 15 ani ucisă la Caracal

Publicată de Newstandard pe Sâmbătă, 27 iulie 2019

Dincolo de această privire de asamblu, s-a văzut altceva.

În fruntea mulțimii s-au aflat aceeași protestatari de profesie: Sandy Matei, Marian Ceaușescu, Mălin Bot și grupul lor. Nu au stat unul lângă celălalt, ci erau împărțiți prin mulțime.  Cel mai probabil, oamenii cinstiți și cu adevărat mișcați de drama Alexandrei nu i-au văzut.

Mulțimea era una pestriță, dar foarte mulți dintre cei prezenți se puteau înscrie în grupul activiștilor urbani: relativ tineri, progresiști, relativ prosperi, cu o conștiință civilă „trezită”. În SUA, s-ar putea numi „social justice warriors” sau SJW.

În esență, protestul nu a fost față de soarta Alexandrei. Fata de 15 ani din Caracal a fost doar pretextul. Imaginea de mai sus poate fi la orice alt protest din ultimii doi ani. Mitingul nu a avut o identitate proprie, ci părea copy-paste. A avut și aerul unei cafenele în aer liber, fără scaune.

Vinovații de serviciu erau aceeași: „penalii”. Motivațiile erau aceleași ca și la alte proteste. S-au cerut demisii, dar nu e clar demisia cui. Și de ce.

„Azi ieșim pentru Alexandra. Copilul ucis la Caracal din cauza statului român.  Azi ieșim împotriva indiferenței celor de la putere. A incompetenței lor, a lipsei de empatie. Azi ieșim să le spunem că ne-am săturat de ei. Că nu îi mai suportăm. Că îi urâm pentru că ne omoară zi de zi. Și, cel mai grav, ne omoară copii. Ei ne omoară pe noi!” sună apelul la mobilizare de la event-ul de pe Facebook.

Organizatorii mitingului au fost tot nume cunoscute: Rezistența, Declic, Geeks for Democracy, Corupția Ucide. Așa se explică și prezențele lui Mălin Bot, Marian Ceaușescu și Sandy Matei. Nu a fost o adunare pentru Alexandra, ci un protest general cu o nouă temă – o fată de 15 ani.

Nimic despre procurorul care au ținut poliția la poartă timp de trei ore, cât timp Alexandra probabil era ucisă. Nimic despre STS, care nu a putut să identifice locația unui apel. Deși unchiul fetei, Alexandru Cumpănașu, unul dintre insiderii sistemului, a dat vina fix pe aceștia.

Cumpănașu vrea să cadă CAPETE: Șefii sistemelor mă cunosc! Vreau niște jigodii să plece!

Vina nu este doar într-o parte. De vină sunt ultimii 30 de ani. Iar în acest caz, complicitatea este largă.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Politico: Alegerea procurorului-șef european a ajuns de domeniul absurdului
Cursa pentru alegerea procurorului-șef european a ajuns de domeniul absurdului, a scris Politico.eu chiar la ...