Avocatul Toni Neacșu clarifică dezinformările: Cât de TICĂLOS poți fi pentru a folosi tragedia?

Valentin Borcea ACTUALITATE POLITIC

Avocatul Adrian Toni Neacșu i-a acuzat pe toți cei care se folosesc de tragedia de la Caracal ca să-și regleze socotelile politice. El a făcut acest comentariu distribuind un articol de la ziare.com, un site cunoscut ca apropiat de servicii, numit de unii chiar UM ziare.com.

Totuși, cât de ticălos, de inuman și dezgustător sufletește poți să fii pentru a folosi tragedia unor copii și a unor familii pentru reglarea socotelilor politice pe care le ai? Cât cinism poți avea pentru a incita un public care este deja distrus emoțional de această dramă cu dezinformări crase și minciuni gogonate? – a scris Adrian Toni Neacșu pe Facebook.

Avocatul a spus și exact la cine se referă: la cei care au spus că modificările la Codul Penal, care deși încă nu sunt în vigoare, îl vor favoriza pe criminalul celor două fete. Mai precis, că nu va putea primi pedeapsa cu viața deoarece are peste 65 de ani, deoarece modificările scot această posibilitate. Adrian Toni Neacșu a demonstrat că aceast lucru există și în Codul Penal aflat în vigoare, dar și în precedentul, schimbat în 2014.

„După ce asociația politică de procurori a d-lui Bogdan Pîrlog a ieșit public cu o minciună enormă, și anume că modificările neintrate în vigoare la Codul penal adoptate de Parlament vor împiedica aplicarea pedepsei pe viață pentru monstrul de Caracal, nimeni, dar nimeni din presă nu a verificat aberația aceasta, ba dimpotrivă propaganda a preluat-o și a multiplicat-o, ajungând iată și în gura președintelui României.
De câtă nemernicie este nevoie pentru a te folosi în halul acesta de durerea unor oameni?

Potrivit art. 57 din Codul penal ACTUAL, în vigoare, cel încă nemodificat, pedeapsa cu detenția pe viață NU poate fi aplicată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani.
„Dacă la data pronunțării hotărârii de condamnare inculpatul a împlinit vârsta de 65 de ani, în locul detențiunii pe viață i se aplică pedeapsa închisorii pe timp de 30 de ani și pedeapsa interzicerii exercitării unor drepturi pe durata ei maximă.”

Articolul 57 NU este modificat prin proiectul legislativ de modificare a Codului penal care se află astazi pe masa CCR. Repet, art. 57 nu se propune spre a fi modificat. Găsiți propunerile de modificare aici. http://www.cdep.ro/pls/proiecte/docs/2018/pr406_18__1_.pdf

Deci da, nu i se poate aplica detenția pe viață, pentru că a trecut de 65 de ani, dar asta nu are treabă cu modificările la Codul penal, dacă vor intra vreodată în vigoare, și nici cu Curtea Constituțională.
Mai mult, dintotdeauna a existat o prevedere referitoare la neaplicarea detențiunii pe viață persoanelor trecute de o anumită vârstă. Potrivit vechiului Cod penal, în vigoare de la 1969 până la 2014, detenția pe viață NU se putea aplica persoanelor trecute de 60 de ani. (art. 55 Pedeapsa detențiunii pe viață nu se aplică aceluia care, la data pronunțării hotărârii de condamnare, a împlinit vârsta de 60 de ani. )”

La finalul postării, Adrian Toni Neacșu va fi și o caracterizare a celor care se coboară la un asemenea comportament: Oameni buni, gândiți cu mintea vostră, verificați sursele pentru că sunt publice și ușor accesibile, și astfel veți lăsa manipulatorii și propagandiștii minciunii în fundul gol și-i veți vedea așa cum sunt: ticăloși, lipsiți compasiune și uscați sufletește pe dinăuntru.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Dăncilă, ACIDĂ pe Facebook: Salut demisia șefului STS, remarc lipsa de reacție a lui Iohannis
Premierul Viorica Dăncilă a salutat demisia șefului STS, Ionel-Sorinel Vasilca, dar nu și motivele invocate ...