Șeful STS a demisionat, dar nu își reproșează nimic

Valentin Borcea ACTUALITATE POLITIC SOCIAL

Șeful STS, general Ionel Vasilca, a demisionat ca urmare a scandalului de la Caracal, în care instituția pe care a condus-o până astăzi a fost acuzată din toate părțile. Totuși, generalul nu își reproșează nimic, nici sieși, nici instituției. Demisia a fost înaintată ca să nu afecteze prestigiul instituției, a spus Ionel Vasilca.

Comunicatul complet:

„Doresc să vă informez că, începând cu data de 29 iulie 2019, am înaintat Președintelui României demisia mea din funcția de director al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Fac precizarea că demisia nu a fost depusă ca urmare a existenței unei sincope, inadvertențe sau ca urmare a celei mai mici umbre de vinovăție în exercitarea funcției de preluare și localizare a apelurilor de urgență 112 de către STS, a neglijenței mele în serviciu, a tratării superficiale sau a neasumării responsabilităților care privesc datoria mea și a tuturor angajaților de a garanta funcționarea continuă a serviciilor speciale, de cooperare și a celor pe linia 112.

Demisia a fost înaintată pentru a nu afecta prestigiul instituției.

General-locotenent ing. Ionel-Sorinel Vasilca”

Reamintim că mâine va avea loc ședința CSAT în cadrul căreia, cel mai probabil, ar fi fost discutată situația de la STS și viitorul lui Ionel-Sorinel Vasilca în fruntea instituției. Alexandru Cumpănașu, un apropiat al comunității de intelligence și unchiul Alexandrei, una dintre victimele criminalului din Caracal, a cerut insistent demisia șefului STS.

Generalul Vasilca este considerat un apropiat al președintelui Klaus Iohannis. Prin demisie, l-a scutit pe locatarul de la Cotroceni de o ipostază ciudată, în care ar fi trebuit să ia o decizie grea legată de unul dintre șefii „umbrelor”.

STS, O FOSTĂ UNITATE A SECURITĂȚII, SPUNE UN REPUTAT ISTORIC ANTICOMUNIST

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Avocatul Toni Neacșu clarifică dezinformările: Cât de TICĂLOS poți fi pentru a folosi tragedia?
Avocatul Adrian Toni Neacșu i-a acuzat pe toți cei care se folosesc de tragedia de ...