O lege de-a lui LIVIU DRAGNEA a trecut „fluierând” prin Senat

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE INEDIT POLITIC

Legea propusă de Liviu Dragnea împotriva DUBLULUI STANDARD la produsele de larg consum a trecut lejer prin Senat. Nu numai fostul lider al PSD a sesizat că produsele comercializate în România au fie pulpă la JUMĂTATE decât în Franţa, descoperire recentă la FANTA a ANPC, fie cu mai mare conţinut de E-uri, decât produsele similare din ţările membre ale UE, ci şi orice om bine informat.

AMENZI DE 4% DIN CIFRA DE AFACERI

Senatul a adoptat, miercuri, proiectul legislativ inițiat de fostul lider PSD Liviu Dragnea, care prevede sancționarea cu amendă de maximum 4% din cifra de afaceri pentru comercializarea produselor şi serviciilor la care a fost constatată existența dublului standard.

Citeşte şi: Liviu DRAGNEA, atac la retailerii care vând subproduse ale aceloraşi MĂRCI

Propunerea legislativă privind sancţionarea dublului standard de calitate a produselor şi serviciilor pentru consumatori a fost adoptată de senatori cu 57 de voturi „pentru” și 18 abțineri.

Prevederile iniţiativei lui Dragnea vor fi aplicabile tuturor lanţurilor de supermarket-uri, dar şi carburanţilor sau serviciilor de turism sau de telefonie.

În cazul repetării abaterilor, amenda va fi înlocuită cu suspenda autorizației000 de funcționare a comerciantului/prestatorului de servicii pentru o perioadă de 6 luni”, potrivit iniţiativei care a trecut de SENAT.

Într-o ţară bananieră, bananele nu sunt la jumătate de preţ

„În sensul prezentei legi prin dublu standard de calitate a produselor sau serviciilor pentru consumatori se înțelege o practică comercială care implică introducerea pe piață a unui produs ca fiind identic cu același produs comercializat în mai multe state membre, în cazul în care aceste produse au în mod semnificativ o compoziție diferită sau caracteristici care cauzează sau pot determina consumatorului mediu să ia o decizie comercială pe care nu ar fi luat-o în caz contrar”, mai arată un amendament al raportului adoptat de senatorii din Comisia economică.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Unităţi de elită ale SERVICILOR SECRETE ruseşti vor să destabilizeze EUROPA
O nouă entitate GRU (unitate de elită a serviciilor secrete ruseşti) este urmărită de mai ...