Vin ninsorile şi gerul !

Andrei Marcu ACTUALITATE Diverse

După ce am avut temperaturi neobişnuite pentru luna noiembrie, meteorologii anunţă că temperaturile încep să scadă din ce în ce mai tare, iar iarna cuprinde ușor toate regiunile țării. În unele zone temperaturile vor scădea cu mult sub zero grade. Meteorologii anunță ploi, lapoviță și ninsori consistente în regiunile montane pentru zilele ce umează să vină. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, ninsorile vor cădea în zonele de munte și Maramureş, mixte în Crişana, Transilvania și în jumătatea de mord a Moldovei. Vântul va sufla slab și moderat mai ales pe creste, unde viteza rafalelor va depăși temporar 70 km/h. Zăpada va fi viscolită în regiunile sudice și estice.

Averizare ANM: În localităţile din judeţul Sibiu, Avrig, Tălmaciu, Șelimbăr, Boița, se vor semnala: intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 55…65 km/h.

Citeşte şi: O lună de GUVERNARE PNL / BNR pierde 1 miliard de Euro

În Bucureşti, vântul se va intensifica până la 30 km/oră. Temperaturile vor scădea.

“Vom avea temperaturi mai mari iarna, dar vor fi şi temperaturi mult mai severe decât înainte, este o reconfigurare a transferului de energie între componentele sistemului, un transport de energie mai mare în sistem, deci şi manifestările caracteristice pentru locul şi timpul de an sunt mai severe, mai energetice,” susţine climatologul Roxana Bojariu.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Pompierii sunt acarii Păun ai dezastrului de la COLECTIV
Pompierii care nu au verificat Clubul Colectiv, înainte de incendiul catastrofal, par a fi pasibili ...