Pompierii sunt acarii Păun ai dezastrului de la COLECTIV

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE Diverse SOCIAL

Pompierii care nu au verificat Clubul Colectiv, înainte de incendiul catastrofal, par a fi pasibili de închisoare. Aşa sună anunţul procurorilor. Antonina Radu și Petrică George Matei sunt acuzaţi de ABUZ în serviciu.
Pedeapsa pentru faptele de care sunt acuzați poate ajunge la 14 ani închisoare.

Reprezentantul Ministerului Public a cerut, la dezbaterile de luni din dosarul Colectiv, închisoare cu executare orientată spre maxim pentru pompierii Antonina Radu și Petrică George Matei. Cei doi sunt acuzați de abuz în serviciu, uzurpare de calități oficiale și exercitare necorespunzătoare a sarcinilor de serviciu.

citeşte şi: O lună de GUVERNARE PNL / BNR pierde 1 miliard de Euro

Cei DOI pompieri sunt acuzați că ar fi ignorat neregulile din clubul Colectiv, înainte de incendiul în care au murit zeci de tineri. Procurorul a mai cerut ca instanța să dispună ca cei doi să plătească, în solidar cu ISU, despăgubiri morale și materiale.

Deşi au făcut mai multe deplasări la Clubul Colectiv Club, Radu Antonina şi Matei George Petrică nu au întocmit niciun act de control, cu niciun prilej şi nici nu au întreprins vreo măsură astfel încât Colectiv să fie luat în evidenţă de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti pentru că funcţiona fără aviz/autorizaţie de securitate la incendiu, aşa cum erau obligaţi de actele normative ce reglementează activitatea în domeniu.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Listarea la BURSĂ a companiilor de stat, între avantaje şi dezavantaje
Ludovic Orban a explicat, luni după amiaza, ce se va întâmpla cu CEC Bank. Ministrul ...