VERDICT DUR / Adrian Năstase: Uniunea Europeană va intra la reanimare

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC

Într-un interviu acordat Agenţiei Mediafax, fostul premier al României, Adrian Năstase, a spus că el crede că UE va intra în reanimare.

„În perioada următoare, Uniunea Europeană va intra la reanimare şi nu ştim cum o să iasă de acolo. Este clar că apar tot mai multe tensiuni interstatale, iar obiectivele pe care dictase într-un fel declaraţia Schuman, cuvântarea defapt a fostului ministru al afacerilor externe Robert Schuman, la 9 mai 1950, conţinea două elemente importante. El spunea atunci că Europa nu va fi construită dintr-odată ci prin realizări concrete care să formeze solidaritate. Acum, după 70 de ani vedem că această solidaritate care s-a construit gradual, timp de mai multe decenii, acum se sparge în bucăţi, fiecare ţară încercând să îşi revină în urma crizei coronavirusului folosind cât mai mult din bugetul comun.

Citeşte şi: Mesajul Reginei ELISABETA a II-a de ZIUA VICTORIEI: Don’t give up!

Euroscepticismul va creşte

Evident că lucrurile merg mai curând înapoi, sunt paşi înapoi, sunt lucruri într-un fel pornite prin Brexit, observăm în Italia de exemplu, gradul de susţinere pentru UE a scăzut foarte mult, este sub 40%. Sunt şi alte exemple. Este clar că euroscepticismul se transformă într-o tentaţie de ieşire din UE. Europa este într-un moment foarte dificil, cum spuneam, se pregăteşte să intre la reanimare şi nu ştim cum va ieşi de acolo, dacă vor fi soluţii pentru o revenire la o formulă solidară sau fiecare pentru sine”, a declarat fostul premier.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Telegraph: Ca orice război, Covid-19 este un vis pentru socialiști
Socialiştii au adunat voturi mai mereu în urma războaielor, este concluzia lui Charles Moore, editorialist ...