Tun de 1 MILIARD de Euro la ROMEXPO?

Marius Ghilezan INVESTIGAȚII ECONOMIC investigatii POLITIC Principal

Insula Belina pare un mizilic. Două căsuţe şi un ponton. Acestea fac valuri pe internet.

Despre tunul de 1 MILIARD de euro de la Romexpo, puţină lume ia în considerare AFACEREA MILENIULUI.

Citeşte şi: Prof. Dr. Codruţ Sarafoleanu: Atenţie, nu toate rinitele sunt alergii!

Camera de Comerț și Industrie a României și Grupul Iulius, controlat de omul de afaceri ieșean, Iulian Dascălu, vor să construiască la ROMEXPO un complex uriaș, cu 14 turnuri (ajungând până la 42 de etaje). Proiectul ar urma să fie ridicat pe un teren care aparține statului (prin Regia Autonomă a Patrimoniului de Stat) și e concesionat Camerei de Comerț.

Iulian Dascălu, omul de afaceri din Iaşi, susţine că vor fi investite 2 miliarde de euro, în construcţia turnurilor şi a unui Mall, potrivit Ziarului financiar.

O afacere mai mare decât CASA POPORULUI

Pentru a realiza investiţia GIGANT va avea nevoie de un PUZ. Omul de afaceri va beneficia, alături de partenerii din Camera de Comerţ a României şi de linia de metrou care se va construi către Aeroportul Otopeni. În plus, Primăria va realiza o serie de drumuri de acces, exact ca în cazul Băneasa, unde patronul Puiu Popovici a construit pe 2.240.000 de mp.

Recent, prin Sentința Înaltei Curți, care este definitivă, se dispune confiscarea de la omul de afaceri Puiu Popoviciu a terenului de 224 de hectare din Băneasa pe care sunt construite IKEA, Mall Băneasa și Ambasada SUA. Omul de afaceri este fugit la Londra.

Citeşte şi: Cum a reuşit presa să oprească pentru o zi un tun cu 17.000.000 de măşti

Primarul general Gabriela Firea, senatorul PSD Daniel Zamfir, un apropiat al său, și senatoarea USR Silvia Dinică arată că terenul statului nu poate fi cedat gratuit și cer reglementarea dreptului de proprietate.

Comisia Economică din cadrul Senatului a dezbătut săptămâna trecută propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii camerelor de comerț din România nr.335/2007  (b123/24.03.2020), prin care se dorește transferul gratuit din proprietatea privată a statului, a terenurilor din cadrul complexului Romexpo, către Camera de Comerţ şi Industrie a României (Camera Naţională), în suprafaţă totală de 502.167 m2 (403.867 m2 + 98.300m2).

Un simplu calcul matematic

1 mp de teren în zona de nord a Bucureştiului costă peste 2000 de Euro. În joc sunt 502.167 mp. Un calcul simplu arată că statul se pregăteşte să dea gratis unui consorţiu de drept privat un teren care pe piaţa liberă valorează 1 MILIARD de euro.

Un caz de improprietărire, prin care “Belina” devine un ţânţar

Potrivit art. 362 din Codului Administrativ – OUG nr.57/2019 – bunurile proprietate privată a statului sau a unităților administrativ-teritoriale pot fi date în administrare, concesionate ori închiriate. Legea nu prevede transferul gratuit din proprietatea privată a statului către o persoană juridică privată, o structură asociativă, cum este Camera de Comerț și Industrie. În plus se crează o situație neechitabilă și discriminatorie față de alte organizații non-profit care primesc doar în folosință gratuită imobile aflate în proprietatea statului, scrie un comunicat al Consiliului Naţional al Intreprinderilor Mici şi Mijlocii care se împotriveşte noii legi care se pregăteşte în Parlament.

Reamintim că terenul care se doreşte să fie transferat gratuit CCIR este proprietatea statului roman şi în administrareaRegiei Autonome „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” potrivit HG nr. 1709/2004 şi HG nr. 2127/2004.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Cumetrie liberală / Unchiul conduce guvernul, el consilier şi masterand al Academiei SRI
Consilierul Monicăi Anisie, pe probleme de învăţământ şi sport, Bogdan Steriopol, nu are nicio legătură ...