De ce premierul Olandei nu umblă încălţat în clompi?

Marius Ghilezan OPINIE INTERNATIONAL

În cotidianul “Libertatea,” Costi Rogozanu a stârnit o provocare: Premierul Olandei, Mark Rutte, nu e în măsură să facă morală, atât timp cât prin ţara lui, Paradis fiscal, s-au scurs miliardele de euro nefiscalizate ale firmelor europene. În replică, Mira Feticu, care scrie în importanta revistă ”De Groene Amsterdammer”, i-a sărit în ajutor premierului zgârcit, care merge cu bicicleta la serviciu şi dă cu mopul prin casă.

Dezbaterea poate fi coborâtă în timp. De ce Wilhelm de Orania, când s-a înscăunat rege al Angliei, pe tronul din Westminster, nu purta clompi?

Mark Rutte, austerul, nu a fost văzut nici el cu saboţii celebrii ai ţăranilor olandezi. S-a emancipat. Poartă pantofi de piele.

Se ştie din istoria Regatului condus de Casa de Orania că nobilii purtau pantofi de piele, iar oamenii simpli celebrii saboţi de lemn.

Ceramica din Delft, locul unde sunt înmormântaţi marii lor regi, e cea mai scumpă din lume. La un pas de Catedrală fiinţează un muzeu cu opera lui Vermeer, marele pictor olandez, dar fără nicio piesă originală. Nimeni nu poate spune că olandezii sunt chicioşi.

ING a plătit recent o amendă de peste 700 de milioane de euro

Mark Rutte vine dintr-o ţară în care mari companii găsite vinovate financiar, plătesc, justiţia nu trimite CEO-iştii la puşcărie.

Este ştiut faptul că marea durere a fostului imperiu e că nu mai poate domina mările, aşa cum reuşea în trecut.

Citeşte şi: La 6 km de Iaşi / Familia ministrului Costel Alexe a concesionat terenuri cu 1 Euro/mp/an

Rutte nu e un olandez zburător, doar un servant al Ordinului salatei

Portul Constanţa e nodul din gâtul celui din Rotterdam, sigur privat, nu de stat, dar pentru care Rutte s-a bătut ca un leu.

La negocierile secrete de la Bruxelles a obţinut cea ce se poate numi supremaţia asupra mărilor şi oceanelor, dar despre asta nu suflă corepsondenta ziarului “Libertatea” niciun cuvânt.

Rutte se opune de ani de zile intrării României în Schengen. Are de apărat interesele corporaţiilor navale olandeze. Şi bine face pentru Regatul lui.

Întrebarea întrebătoare e dacă intervenţia lui la Dăncilă pentru Damen nu înseamnă corupţie.

Dar când a venit la fostul premier al României să intervină pentru Damen?

Pe timpul organizării licitaţiei de către Portul Mangalia, austerul premier olandez s-a aruncat în avion cu direcţia Bucureşti. Iar la ieşirea din întâlnirea cu premierul român de atunci, a declarat presei că el e nemulţumit de evoluţia anticorupţiei din România. Traficul lui de influenţă la ei e legal. Se cheamă lobby. Ei nu au DNA şi când firmele olandeze sunt prinse în ofsaidul fiscal, plătesc, nu merg la Beciul Domnesc.

Citeşte şi: România pierde 9 MILIARDE DE EURO la Bruxelles, nu câştigă. Metematică simplă

Vă mai întrebaţi de ce ambasadele se opun Legii Lobby-ului în România?

Când îl vom vedea pe Rutte în clompi, atunci îi vom crede sinceritatea.

De ce premierul Olandei, Mark Rutte, nu este de acord cu intrarea României în Schengen?

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
A apărut singura Alianţă nepolitică din Bucureşti
Pe orizontul politic al Capitalei, acolo unde se ţes şi se desţesc tot felul de ...