Ioan, mitropolitul Banatului, le-a reparat casa unor bătrâni nevoiași

Marius Ghilezan ACTUALITATE SOCIAL

În Banat, deja lumea știe de obiceiurile Î.P.S. Ioan Selejan de a construi sau repara o casă a unor amărâți.

Sunt deja zeci de familii care ridică slavă mitropolitului pentru că s-a îngrijit să aibă și ei un acoperiș.

Citește și: I.P.S. Ioan al Banatului, către neomarxişti: „în apa în care v-am botezat am pus stropi din sângele eroilor de la Revoluţie”

În urma unei vizite pastorale în Parohia Giulvăz din Protopopiatul Timișoara I, de acum cinci zile,  a descoperit o casă aflată într-o stare avansată de degradare, despre care la început a crezut că nu este locuită.

Privind însă mai cu atenție a zărit un fir subțire de fum ridicându-se de pe coșul casei și atunci și-a dat seama că acolo locuiește cineva. A intrat în curte, a bătut la ușa casei și a deschis un bărbat în vârstă de aproximativ 70 de ani, care l-a poftit înăuntru, relatează Ziua de vest.

Milostenia Înalt Prea Sfinției Sale e proverbială

Intrând în casă, “Înaltpreasfinția Sa a fost surprins să afle că acest bărbat îngrijește un frate aproximativ de aceeași vârstă cu el, care suferă de o boală gravă.”

Citește și: Ungaria și Polonia au blocat temporar “ghilotina” statului de drept a lui György Soros

Impresionat de lipsurile celor doi frați și de starea precară a locuinței, în ziua următoare Ierarhul a achiziționat materialele necesare acoperișului (140 m2), iar în ziua de sărbătoarea Sfântului Spiridon, Episcopul Trimitundei, o echipă de dulgheri, adusă de Înaltpreasfinția Sa, cu ajutorul preotului paroh și al unor enoriași, au finalizat lucrările la acoperiș și au consolidat casa.

În aceeași zi, li s-a adus un transport de lemne (al doilea va veni în cursul săptămânii acesteia), iar la magazinul sătesc a fost lăsată o sumă apreciabilă, pentru ca cei doi frați să aibă asigurate alimentele de bază până în vară. Totodată, zilele acestea este refăcută și extinsă instalația electrică a casei, de către un electrician autorizat.

Iată, prin această faptă de milostenie cei doi frați locuiesc în condiții decente și prin donațiile făcute, inclusiv lenjerie de pat și pături, le este asigurat traiul zilnic până în vara anului viitor. Costurile lucrărilor efectuate la această casă din Giulvăz au fost suportate de către Centrul eparhial, mai scrie publicația bănățeană.

7 sfaturi pentru cei care cumpără mașină pentru prima dată

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Revoluția de la Timișoara, omagiată doar în Parlamentul de la Budapesta
Parlamentul ungar şi-a început, marţi, activitatea prin omagierea izbucnirii revoltei populare din Timişoara care, în ...