Un CADOU cu poveste: Lichiorul călugăresc Chartreuse
Deși cu un trai în izolare, călugării au suferit pierderi financiare din cauza pandemiei
Muncind după deviza evului mediu,”Stat crux dum volvitur orbis” (Crucea rezistă, în timp ce lumea se schimbă), călugării, deși izolați de lume, au fost și ei loviți de pandemie. Vânzările de lichior au scăzut.
Gustul licoarei CHARTREUSE, de pus pe masă, alături de mâncărurile rafinate de Crăciun, este ascuțit, strălucitor, cu iz de plante, susțin degustătorii.
Citește și: Suveraniști de AUR din viitorul Parlament
Crăciunul din pahar
În romanul Evelyn Waugh „Brideshead Revisited”, Anthony Blanche compară consumul de CHARTREUSE cu ingerarea curcubeului: „Este ca și cum ai înghiți un spectru larg de culori”. Un barman din Baltimore și un super-fan Chartreuse, citat de NYT, Brendan Finnerty, spune că are gustul „Crăciunului din pahar” sau un fel de „Jägermeister din iarbă”.
Elixirul continuă să fie vândut și ca produs medicinal pentru afecțiuni precum indigestie, dureri în gât și greață.
Citește și: DEZVĂLUIRI / Arestarea lui Paul Lambrino și adevărul despre falsa sa moștenire
Rafinând gusturile rafinate și făcând bani pentru congregație
Astăzi, rafinăria abației produce 1,5 milioane de sticle din cele trei produse distinctive ale acesteia, lichiorurile galbene și verzi ajungând la prețul de aproximativ 60 USD, iar versiunile vechi din butoaie la 180 USD.
Câștigurile muncii lor seculare, de după rugăciuni și meditație, revin celor
380 de călugări și călugărițe cartusieni, care sălășluiesc în mănăstirile Ordinului, răspândite pe tot globul, inclusiv Argentina, Brazilia, Marea Britanie, Germania, Italia, Slovenia, Coreea de Sud, Spania și Statele Unite, trăiesc din profiturile producerii licoarei, un elixir al vieții, 100 % natural.