Alin Nica: PNL are 30 % în Timișoara, dar nu are candidat la Primărie

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC

Liberalii din Timiș au realizat un sondaj de opinie, la nivel local, în vederea viitoarelor alegeri din 2024.

Conform studiului și interpretării datelor, USR nu s-ar mai afla nici pe locul doi. Liberalii au inclus în cercetare și personalități din afara partidului pentru o potențială candidatură la Primăria Timișoara. 

„Recentul sondaj confirmă consolidarea PNL pe primul loc, cu 30% în opțiunile timișorenilor, la distanță deja mare, considerabilă, față de următorul partid care nu este USR. Sondajul e o fotografie de moment, are partea de aprecieri ale partidelor, dar și de tematică asupra cărora cetățenii ar dori să ne aplecăm noi în următoarea perioadă, tematică locală și națională. Dorim să vedem problemele reale cu care se confruntă cetățenii și atunci să facem ceea ce trebuie făcut ca să le rezolvăm. Principala problemă (…) e creșterea prețurilor, energia.”, a declarat Alin Nica într-o emisiune de la Televiziunea Europa Nova Timișoara.

Întrebat care sunt personalitățile incluse în cercetare, Alin Nica a spus că nimeni nu este exclus.

„Am sondat principalii lideri politici din județ și din Timișoara, în momentul acesta. (…) Avem multe personalități în partid. Trebuie să ai o oarecare notorietate, vizibilitate care să îți confere acest statut de candidat. Că dacă nu te cunoaște lumea, degeaba te pun în sondaj, ca să verific… că ce? Că ai 0% notorietate? Mai bine pun persoanele relevante în momentul de față. Ne referim la parlamentarii actuali, persoanele care ocupă o funcție cu vizibilitate, cum este subprefectul Ovidiu Drăgănescu, cum este viceprimarul Cosmin Tabără. Astfel de persoane sau șefi din deconcentrate sau chiar alte personalități din exteriorul partidului de care lumea a mai auzit. Mă refer la mediul academic, poate rectori ai instituțiilor. Sunt 4 universități, pot fi chiar toți, de ce nu? Unul dintre ei este deputat PNL.”, a mai spus Alin Nica în cadrul emisiunii.

Nica și-a îndreptat atenția și spre alte personalități din afara partidului.

Cheia e la Robu

„Testăm toate posibilele variante din interiorul și exteriorul partidului pentru Primăria Timișoara, pentru că tratăm cu seriozitate. Știm că este un electorat de dreapta aici în Timișoara, în majoritate, și atunci este responsabilitatea noastră să venim cu o persoană capabilă, cu experiență, care să nu mai fie un experiment eșuat pentru Timișoara. (…) Sunt societăți chiar din subordinea primăriei, de ce nu? Aquatim? Domnul Vlaicu a făcut performanță în domeniul, Aquatim e cea mai profitabilă companie de apă canal dintre toate de profil de la nivel național. Eu, ca cetățean, mă aștept ca omul care mă conduce să aibă experiență, să fie exact ceea ce văd că îi lipsește actualului primar: experiență, profesionalism, pregătire și dovezi că ai realizat ceva înainte să ocupi o astfel de poziție, că ai performat în domeniul tău de activitate.”, a mai precizat Nica, potrivit Expres de Banat.

Cu privire la propria sa candidatură, la primărie, fie la CJT, Alin Nica a evitat un răspuns fără echivoc, însă a precizat că îi place să ducă la finalizare lucrurile la care s-a angajat: „un mandat pentru un primar e insuficient ca să demonstreze ce poate, două sunt necesare și 3 sunt suficiente. La fel gândesc legat și de CJ.”

Obiectivul pentru 2024, a mai spus liberalul, este ca PNL să conducă și Primăria Timișoara, și CJT, „pentru prima dată după ăștia 30 și ceva de ani de la Revoluție”.

citește și: Nicolae Ciucă sare în apărarea jurnalistei Boróka Parászka, căreia un extremist maghiar i-a cerut spânzurarea

Surse din interiorul partidului liberal susțin că se așteaptă o decizie la nivel central pentru un candidat comun PSD-PNL.

Divizarea electorală, candidatura lui Nicolae Robu, ca independent, l-ar putea aduce pe Dominic Fritz la al doilea mandat.

Cu Nicolae Robu nu se poate discuta, afirmă o sursă locală din PNL. El vrea doar la Primărie și basta.

În PSD, s-a înscris recent avocatul și profesorul Cristian Clipa. Intențiile lui sunt de a ajunge parlamentar, dar nu exclude și o candidatură la Primărie, din partea PSD, susțin surse din partidul social-democrat, niciodată cotat cu mai mult de 7 % în orașul Timișoara. Și președintele PSD Timișoara, Mihai Ritivoiu, ar dori să fie propus candidat, conform declarației făcute recent.

Momentan situația este confuză. S-a instituit depresia politică, după atâtea eșecuri ale Consiliului Local, mai ales cu energia termică, în care nu s-au găsit soluții.

Dominic Fritz continuă să spere la un nou mandat. Este și antrenat și asistat de o echipă profesionistă.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
TWITTER / 8 dolari va costa bifa albastră, adică persoană de încredere
Postarea lui Elon Musk de săptămâna aceasta, cu referire la cifra 8 pentru Twitter, însoțită ...