George Soros prevestește revoluție în China

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL Principal

Finanțatorul miliardar George Soros a declarat joi că, dacă Rusia ar fi învinsă în războiul din Ucraina, „Imperiul Rus” se va dizolva, ceea ce va bucura fostele republici sovietice. Vorbind despre cele două superputeri, Rusia și China, prezicătorul a spus că sunt membre ale grupurilor societăților închise.

Invadarea Ucrainei de către Rusia, din 24 februarie 2022, a declanșat unul dintre cele mai ucigașe conflicte europene de după cel de-al Doilea Război Mondial și cea mai mare confruntare între Moscova și Occident de la criza rachetelor din Cuba din 1962, relatează Reuters.

Soros a spus că Statele Unite vor sprijini Ucraina, dar că președintele Joe Biden l-a avertizat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski că există limite și că al treilea război mondial trebuie evitat. Soros nu a dezvăluit sursa informațiilor sale.

Țările din fostul URSS așteaptă victoria Ucrainei

Administrator de fonduri speculative devenit filantrop, Soros a spus că armata rusă era prost condusă, prost echipată și demoralizată, dar că președintele Vladimir Putin a apelat la grupul de mercenari Wagner pentru a dejuca strategia armatei ucrainene.

„Țările din fosta Uniune Sovietică abia așteaptă să-i vadă pe ruși învinși în Ucraina pentru că vor să-și afirme independența,” a declarat Soros la Conferința de Securitate de la München, potrivit unui text al discursului său publicat pe pagina sa.

„O victorie ucraineană ar avea ca rezultat dizolvarea imperiului rus. Rusia nu ar mai reprezenta o amenințare pentru Europa și pentru lume,”, a spus el. „Ar fi o mare schimbare în bine.”

Statele Unite au negat afirmațiile Kremlinului că vor să distrugă Rusia, cel mai mare producător de mărfuri din lume.

Soros a spus că pariul lui Putin pe grupul de mercenari Wagner, fondat de Evgheni Prigojin, pare să fi dat roade pe termen scurt.

„Pariul a funcționat”, a spus Soros. „Ucraina s-a confruntat cu o alegere strategică: fie să se blocheze în a-l ține la distanță pe Wagner, fie să înmâneze Rusiei o victorie de propagandă și să-și păstreze resursele limitate pentru un contraatac.”

Ucraina, a spus el, va avea în primăvară o fereastră îngustă de oportunitate, odată cu primirea armele promise de Occident.

„Xi Jinping nu va sta toată viața la putere,” este predicția lui George Soros

Despre China, Soros a spus că strategia „zero-COVID” a președintelui Xi Jinping a zdruncinat încrederea în Partidul Comunist.

„Situația actuală îndeplinește toate condițiile prealabile pentru schimbarea regimului sau revoluție,” a spus Soros despre China. „Dar acesta este doar începutul unui proces netransparent, ale cărui repercusiuni se vor simți pe o perioadă mai lungă de timp.”

citește și: Schengen, o victorie à la Pirus?

„Pe termen scurt, Xi va rămâne probabil la putere, deoarece deține controlul ferm asupra tuturor instrumentelor de represiune,” a spus Soros.

„Dar sunt convins că Xi nu va rămâne în funcție pe viață și, cât timp va fi în funcție, China nu va deveni forța militară și politică dominantă pe care Xi și-o țintește”.

Soros consideră Rusia, de departe cea mai mare țară din lume după teritoriu, și China, a doua cea mai mare economie a lumii, drept membri de frunte ai unui grup de „societăți închise” ascendente, în care individul este subordonat statului.

Cât costă un parc fotovoltaic? Cum să te încălzești cu energie solară?

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Trezirea intelectualității germane
„Manifestul pentru pace,” initiat de un numeros grup de intelectuali germani, precum jurnalistul Franz Alt, ...