New York Times: Soldații ucrainieni sunt epuizați psihic

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Noaptea aduce puțin somn și coșmaruri. Ziua aduce atacuri de panică și amintiri de groază. Toți sunt epuizați, iar unii se gândesc la sinucidere. Se tem de propriile gânduri și de ceea ce aceste gânduri i-ar putea împinge să facă, scrie NY Times.

Într-un an și jumătate de război, trupele ucrainene au avut concedii, care au totalizat doar aproximativ două săptămâni. Iar, când au avut parte de scurte răgazuri, departe de front, au avut nevoie de tratamentul pentru traume psihologice.

Această nevoie este în creștere și depășește cu mult capacitatea Ucrainei de a o rezolva, după cum a constatat un jurnalist al New York Times în timpul vizitelor la instituțiile care oferă această îngrijire și în interviurile cu soldați, terapeuți și medici.

Terapii bio-sugestive

La Lisova Poliana, un spital de lângă Kiev, terapeuții folosesc „terapia bio-sugestivă,” un amestec de discuții, muzică și atingeri la nivelul capului, pieptului, umerilor și brațelor. Chiar și faptul că sunt tunși de frizeri poate fi terapeutic – o întâlnire sigură cu un străin, care dă un sentiment de rutină și de grijă.

Spitalul tratează soldații care suferă atât de răni psihologice, cât și de răni fizice, inclusiv leziuni cerebrale, cum ar fi contuziile. „Acest lucru a devenit o epidemie acum, deoarece artileria rusă este ca o ploaie,” a declarat Ksenia Vojițina, directoarea. Ea a adăugat: „Lucrăm, de asemenea, cu cei care au fost torturați în timp ce se aflau în captivitate în Rusia.”

Mai mulți soldați au fost puși să călărească mai mulți cai, ca o terapie pentru stimularea empatiei. Soldații s-au simțit mai bine după exerciții, comentează jurnalistul american.

PSD și PNL sunt condamnate să guverneze împreună, este concluzia a patru analiști politici

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Prezent la Moscova, Adrian Severin a pledat pentru interzicerea, în dreptul internațional, a războaielor de tip “proxy”
Adrian Severin, fostul ministru de externe al României, a spart barajul de sancțiuni impus Rusiei ...