Ipoteza doborârii avionului cu liderii Wagner de către apărarea antiaeriană, publicată de un ziar rusesc

Marius Ghilezan ACTUALITATE OPINIE POLITIC

Presa rusă, conform monitorizărilor făcute de ziarele occidentale, a bagatelizat moartea lui Prigojin și a lui Utkin, în catastrofa aviatică de lângă Moscova.

Cea mai surprinzătoare abordare a prăbușirii aeronavei a fost făcută de Kommersant, un fel de Ziarul financiar. Într-un articol lung, intitulat „Wagner a suferit o înfrângere non-militară,” autorul consultă părerea mai multor specialiști, conform the Spectator. Experții susțin că este puțin probabil ca o greșeală de inginerie sau o eroare umană să fie de vină pentru prăbușire, „dar, cel mai probabil, dezastrul a fost produs de un act de sabotaj, printr-o explozie la bord.” De asemenea, validează teoria, potrivit căreia avionul lui Prigojin a fost doborât de sistemele de apărare aeriană.

Kommersant pare să fie singurul ziar care dă apă la moară unor astfel de speculații. Niciuna dintre aceste teorii nu a fost încă investigată sau verificată în mod independent și este puțin probabil să aflăm adevărul despre ceea ce s-a întâmplat de ceva timp – mai ales dacă avionul a fost doborât la ordinele lui Putin. Acest lucru face ca speculația lui Kommersant să fie cu atât mai interesantă.

Agențiile de presă de la Moscova minimalizează accidentul

Unii dintre bloggerii militari ai Rusiei minimalizează catastrofa.

Pe canalul său de pe Telegram „Logika Markova”, fost consilier al administrației de la Kremlin, Serghei Markov, a ridiculizat teoriile vestice că Putin ar fi dat ordinul de executare a fostului său bucătar. În argumentația sa susține că Prigojin nu reprezenta nicio amenințare politică” pentru Putin.

În mod similar, bloggerul Rybar a publicat un rezumat succint al circumstanțelor prăbușirii avionului, venind cu ideea că avionul a întârziat de la decolare, din cauza unor probleme tehnice.

Tabloidul KOMSOMOSKAIA PRAVDA  a decis să publice un reportaj cu fotografii sumbre de la locul accidentului,confirmând teza „încălcării regulilor de siguranță a traficului și de operare a transportului aerian.” Adică, aeronava privată n-ar fi avut toate aprobările necesare unui zbor liniștit.

Interesant e că ziarele rusești îl pun pe Prigojin ca unul din cei zece dispăruți.

IZVESTIA a oferit un rezumat detaliat al evenimentelor de ieri într-un articol intitulat „Peste bord: zece persoane au murit într-o catastrofă aeriană la Tver” – doar pe baza titlului, cititorul nu ar avea idee că se referă la moartea lui Prigojin. Ziarul conține relatările unor martori oculari ai prăbușirii. Unul susține că a căzut cu o singură aripă.

Corespondentul britanic din Rusia consideră că cele mai cinice relatări ale evenimentului au fost realizate de agențiile de presă TASS și RIA NOVOSTI, loiale Kremlinului. Una dintre cele mai recente relatări ale jurnaliștilor agenției TASS susține că altitudinea avionului a fluctuat dramatic în ultimele 30 de secunde, înainte de a se prăbuși. Ria Novosti relatează că un alt fragment din avion a fost găsit în apropierea locului accidentului, ieri dimineață.

Ambele agenții de presă și-au dedicat, totuși, cea mai mare parte a știrilor lor, nu accidentului aviatic al lui Prigozhin, ci summitului BRICS, care are loc în Africa de Sud. Ca atare, atât TASS, cât și Ria Novosti au descris participarea lui Putin prin video, drept o lovitură de PR a președintului. Cât despre Prigojin, Putin încă nu a comentat public moartea sa.

I se vor organiza șefului WAGNER funeralii naționale sau o înmormântare anonimă? Se întreabă corespondenții din capitala Rusiei.

Nicolae Ciucă, către miniștrii liberali: Cine nu reduce posturile de șefi și nivelurile salariale pleacă acasă

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Sondaj Reuters: Trump – 52% și DeSantis – 13% din voturile republicanilor
Ultimul sondaj Reuters confirmă creșterea încrederii republicanilor americani în Donald Trump, care și-a mărit diferența ...