INSTAGRAMUL și CAPITALISMUL târziu sunt responsabile pentru starea modei de azi
INSTAGRAMUL și CAPITALISMUL târziu sunt responsabile pentru starea modei de azi. Aceasta ESTE părerea lui Eugene Rabkin, fondatorul StyleZeitgeist, o revistă care se definește ca un forum de contracultură a modei. În lumea teenagerilor face impresie artistică. Rabkin e un nume de prestigiu. E ascultat și i se împărtășesc opiniile.
Zeitgeist înseamnă spiritul epocii în care trăim
RABKIN observă în editorialul său recent publicat că de ceva vreme fashion-designerii se ocupă de stilul ostentativ de piti-demnitate și de nevoile comerciale ale noilor bogăței ai lumii, fii sau fiice de bani gata.
StyleZeitgeist are milioane de cititori. Motto-ul publicaţiei coordonate de RABKIN e: fiecare cultură are o contracultură.
Noii creatori au un vulgarism ieşit din comun
În cuvinte deloc elogioase îi pune în oglindă pe noii creatori cu generația renumită a lui Gianni Versace sau Franco Moschino care personalizau ironic trăirile vremurilor.
El spune că ceea ce vede astăzi nu e rău, e foarte rău. Chestiile pe care le fac noii veniți în lumea modei sunt de un vulgarism ieșit din comun (atât la aspect, cât și la preț) – blugi Amiri (1.050 dolari) și Fear of God (995 dolari) – chitară de cașmir de 7.000 USD, toate destinate copiilor deprimați din prea binele în care trăiesc, poreclindu-și iubitele „COLUMBINE”.
Ceea ce îi unește pe acești „designeri” – mulți dintre ei nu au nici o educație de design de modă – este că toți aruncă în aer arhetipurile veșnice ale bărbaților – hanorace, tricouri, blugi, pufoaicele și așa mai departe.
Designeri precum Amiri și Lorenzo adaugă la aceste țoale un pic de suferinţă într-un loc, ceva frumusețe dincolo și o puzderie de grafică peste tot. (Echivalentul lor pentru femei este ceva asemănător furourilor de altă dată, notează comentatorul, extrem de acid).