Morawiecki: Avem nevoie de o Uniune a Națiunilor 2.0

Cosmin Ţintă ACTUALITATE INTERNATIONAL

Uniunea Europeană este blocată într-un cerc vicios al crizelor, iar pentru a ieși din acesta, UE trebuie să-şi schimbe urgent direcţia după alegerile pentru Parlamentul European din luna mai, consideră premierul polonez Mateusz Morawiecki. „Am trecut prin multe crize în trecut, însă situația în care ne aflăm astăzi este cea mai gravă: Brexitul, valurile ulterioare de migrație, terorismul, încetinirea economică, datoria publică în multe state membre – toate acestea au ridicat îndoieli serioase asupra viitorului proiectului european în rândul cetățenilor săi”, scrie premierul polonez într-un un articol publicat de Politico.eu.

Centralizarea puterii la Bruxelles este un fapt condamnabil

Morawiecki apreciază că europenii vor fi din ce în ce mai dezamăgiţi dacă blocul comunitar nu va acționa și condamnă reacția Bruxellesului de a centraliza puterea ca răspuns la aceste crize, de a uita de democrație și de a ignora suveranitatea națională. „Din ce în ce mai mulți europeni sunt atenți la instituțiile UE și se îndoiesc de imparțialitatea lor. Bruxelles pare să trateze mai bine unele state membre decât altele, abordând deficitele bugetare, ajutoarele de stat sau reformele instituționale care par a fi diferite în funcție de țările implicate (…)Este inacceptabil ca autoritățile UE să critice instituțiile unor țări pentru practici pentru care nu ridică obiecții în altă parte ”, scrie Morawiecki.

Citește și: Juncker ia la mișto democrația

Premierul polonez consideră că cel mai important lucru ar fi ca UE să se întoarcă la rădăcini ca o uniune a națiunilor puternice, egale și libere. „A sosit momentul să reformăm democrația noastră europeană și să ne unim în diversitatea care a fost întotdeauna o mare putere a Europei. Avem nevoie de o Uniune a Națiunilor 2.0, care să adapteze viziunea fondatorilor Europei – Robert Schuman, Jean Monnet, Charles de Gaulle, Alcide de Gasperi și Konrad Adenauer – la provocările din epoca noastră”, conchide Mateusz Morawiecki.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
GEORGE MAIOR insistă să devină PENAL. Cine îi face plângerea?
George Maior a angajat Ambasada de mai MULTE ORI în luptele din politica internă a ...