„Mişcarea” strategului lui Trump, alternativă la Fundaţia Soros

Marius Ghilezan INTERNATIONAL Principal

Premierul conservator al Ungariei, Viktor Orban, a salutat vineri ideea lui Steve Bannon, fostul strateg al lui Donald Trump, de a crea un nou grup politic în Europa, spunând că era timpul ca cineva din SUA să vină în Europa pentru a răspândi gândirea conservatoare, relatează Reuters.

Strategul care l-a dus la victorie pe Donald Trump doreşte să înfiinţeze la Bruxelles Gruparea „Mișcarea” (The Movement). Primul obiectiv este să ajute organizaţiile care au aceleaşi poziţii, naţionaliste şi anti-imigraţie, de pe întreg teritoriul Europei să ajungă în Parlamentul European. Alegerile europarlamentare vor fi în luna mai 2019.

„Fostul șef de campanie electorală a lui Donald Trump vrea să „provoace o revoluție de dreapta”

Strategul speră că organizația sa non-profit numită „Mișcarea” va rivaliza cu Fundația pentru o Societate Deschisă, înființată de miliardarul George Soros în 1984. „Soros este strălucit”, a declarat Bannon pentru site-ul Daily Beast. „E diavol, dar e sclipitor.” De la plecarea lui din Casa Albă în luna august a anului trecut, Bannon s-a întâlnit cu o serie de lideri de dreapta din Europa, printre care Marine Le Pen, Alice Weidel de „Alternativă pentru Germania”, Viktor Orban și Nigel Farage, iniţiatorul Brexit. Fostul strateg al lui Donald Trump ar dori să „provoace o revoluție de dreapta”, scrie Daily Mail. Bannon speră că organizația sa non-profit – numită „Mișcarea” – va rivaliza cu Fundația pentru o Societate Deschisă, înființată de miliardarul George Soros în 1984. „Soros este strălucit”, a declarat Bannon site-ului Daily Beast. „E rău, dar e minunat.”

De la plecarea lui din Casa Albă în luna august a anului trecut, fostul editor Breitbart s-a întâlnit cu o serie de lideri de dreapta, printre care Marine Le Pen, Alice Weidel de alternativă pentru Germania, Viktor Orban și Nigel Farage din Ungaria.„Mişcarea” – potrivit presei europene – ar servi drept sursă centrală de consiliere electorală, cu specialişti pe noile tehnici de comunicare, menită să susține partidele populiste și de dreapta din Europa. „Naționismul populist de dreapta este ceea ce se va întâmpla. Asta va guverna „, a spus Bannon. „Veți avea state naționale individuale cu propria lor identitate, propriile granițe”, a spus reporterilor, potrivit politico.eu

„Oamenii încep să realizeze că lumea începe să se ralieze acţiunilor anti-establishment, care a devenit un lux prea mare”, a declarat Bannon unui ziarist „New York Times,” în luna mai. Cu toate acestea, pare optimist cu privire la impactul ideilor sale de coalizare a forţelor conservatoare asupra scenei europene. Fiind întrebat despre costuri, el a declarat: „Când am auzit că Brexit-ul a costat 7 milioane de lire sterline, m-am hotărât să plec în Europa.”

” Vrei să spui 70 de milioane de lire sterline? What the fuck? Cu 7 milioane de dolari nu cumperi nimic. Nu poţi cumpără datele utilizatorilor Facebook, nu poţi cumpără anunțuri, nu poţi face nimic. Omule, cu doar şapte milioane de lire, aţi scos în afara UE una dintre cele mai puternice economii a lumii”.

Presa progresistă europeană îl descrie drept un extremist de dreapta care vrea să divizeze Uniunea Europeană, fiind înţeles cu Vladimir Putin.

Steve Bannon a fost editor al publicaţiei de dreapta Breitbart, înainte de a lucra ca şef de campanie a lui Donald Trump. 

Bannon a fost dat afară de la Casa Albă după ce a criticat familia prezidenţială

Bannon a servit în Marina SUA timp de șapte ani, de la sfârșitul anilor 1970, până  începutul anilor 1980. După serviciul său militar, a lucrat la Goldman Sachs ca bancher de investiții și a ajuns până în funcția de vicepreședinte. În 1993, a devenit director al proiectului de cercetare Biosfera 2. În anii 1990, a devenit producător executiv la Hollywood. Între 1991 și 2016 a produs 18 filme. În 2007 a devenit cofondator al Breitbart News, site-ul pe care l-a descris în 2016 drept „platforma pentru toţi cei de dreapta.”A fost demis din funcţia de consilier pe strategii al Administraţiei Trump după ce a  criticat familia prezidenţială în cartea “Focul şi furia”, a autorului Michael Wolff.

 
Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
DARIUS VÂLCOV: „E ordin pe unitate ca Liviu Dragnea să ajungă în pușcărie până la 1 septembrie”
Darius Vâlcov, consilier personal al premierului Viorica Dăncilă, a anunțat, vineri seara, într-un interviu acordat ...