Donald Trump – media americană: „război total”

Marius Ghilezan INTERNATIONAL Principal

Între Donald Trump şi media americană a început războiul total.

Săptămâna aceasta, aproape 350 de instituţii media au stabilit de comun acord să publice editoriale, menite să denunță „războiul murdar” al lui Trump cu presa.

Publicațiile participă la iniţiativa “Boston Globe.”

Şeful ONU pentru drepturile omului a declarat: “atacurile lui Trump asupra presei sunt aproape de instigare la violență.”

În dimineața zilei de miercuri, 343 de publicații s-au angajat să participe la această iniţiativă, a declarat Marjorie Pritchard, redactorul adjunct al Globe, care supervizează pagina de opinie.

Cotidianul stângist britanic, The Guardian, s-a alăturat, de asemenea, efortului și a publicat un editorial alături de celelalte publicaţii din Statele Unite.

„Donald Trump nu este primul președinte american care atacă presa sau se simte tratat nedrept de ea. Dar el este primul care pare să aibă o politică calculată și consecventă de subminare, delegitimare și chiar punerea în pericol a presei, ” se spune în editorialul Guardian.

Trump a atacat în mod curent presa în ansamblu, precum și reporterii în persoană, etichetând majoritatea articolelor drept „fake-news” și clamând public că mass-media este „inamicul poporului.”

Devin Nunes, unul dintre cei mai vocali congresmani americani, membru al Partidului Republican, apropiat al lui Donald Trump, a mărturisit că mass-media a fost oribilă în perioada de campanie pentru alegerea președintelui SUA. “A fost ceea ce eu numesc Diviziunea 90-10.  90% din mass-media reprezintă în esență un braț al Partidul Democrat „și” circa 5% dintre jurnalişti legitimi, iar 5% indiferenţi”, potrivit declaraţiilor sale de presă. Nunes a adăugat că „dacă George W. Bush ar fi făcut asta lui Obama, Washington-ul ar fi fost în flăcări”, a declarat Nunes.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului va avea loc pe 25 noiembrie 2018. De ziua Sfintei Ecaterina
Patriarhul Daniel anunță într-un mesaj adresat românilor din diaspora că sfințirea catedralei va avea loc ...