Theresa May: Îmi dau DEMISIA! Vezi în ce condiții pleacă premierul britanic

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL Uncategorized

Theresa May a anunțat că își dă demisia din funcția de premier după ce Parlamentul îi aprobă planul pentru Brexit. Decizia a fost anunțată în timpul unei ședințe restrânse, la care a participat și aripa radicală a conservatorilor. Șefa guvernului a spus că nu vrea să mai fie în funcție pentru următoarea etapă a negocierilor cu UE.

Theresa May vrea să supună la vot, a treia oară, acordul negociat de guvernul ei cu liderii de la Bruxelles. Dar a spus că nu va face asta cât timp nu ar exista numărul de voturi necesar ca să fie aprobat. Până acum, ea a fost sabotată de aripa dură din propriul partid. Aceasta, condusă de Boris Johnson și Jonathan Rees-Mogg, a votat contra planului de Brexit de două ori. Dar decizia Theresei May demisiona i-ar putea convinge pe radicali, care vor o rupere completă de UE, să aprobe ceea ce au respins de două ori până acum.

EȘTI ROMÂN ȘI TRĂIEȘTI ÎN MAREA BRITANIE? CITEȘTE AICI:

Românii pot cere, începând de astăzi, rezidență post-Brexit în UK

Mai rămâne totuși o mare necunoscută. Speakerul Camerei Comunelor, John Bercow, a spus că nu va permite un al treilea vot pentru același proiect neschimbat. El a invocat o regulă parlamentară din secolul XVII ca să facă acest lucru. Totuși, dacă primește semnale că acordul de Brexit va trece, ar putea permite votarea lui din nou. În același timp, nu este clar dacă demisia Theresei May este o „mită” suficientă pentru conservatori.

Uniunea Europeană a dat termen până săptămâna aceasta Marii Britanii să aprobe un plan pentru ieșirea din blocul comunitar, dacă vrea ca termenul până la Brexit să fie extins până la 22 mai. În caz contrar, Londra trebuie să spună Bruxellesului ce vrea să facă mai departe până la 12 aprilie, noua dată a divorțului.

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană trebuia să aibă loc pe 29 martie. După aprobarea modului în care britanicii vor să iasă din UE, începe următoarea fază a negocierilor. Până la 31 decemebrie 2020, Londra și Bruxelles trebuie să negocieze viitoarea lor relație economică.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Trump amenință Rusia: „Toate opțiunile sunt deschise”!
Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump somează Rusia să-și retragă trupele din Venezuela și avertizează că ...