Împărătul și Împărăteasa JAPONIEI au celebrat 60 de ani de căsnicie (VIDEO)

Valentin Borcea ACTUALITATE INEDIT INTERNATIONAL SOCIAL

Împăratul Akihito și Împărăteasa Michiko ai Japoniei au celebrat astăzi 60 de ani de căsnicie. O ceremonie simplă, dar plină de simbolism, a avut loc la Palatul Imperial din Tokyo. Cei doi suverani, așezați în fața tronurilor, au primit felicitări, întâi de la familie, apoi de oficialii japonezi.

Primii care i-au felicitat pe Împărăt și Împătăreasă au fost Prințul-Moștenitor Naruhito și Prințesa-Moștenitoare Masako. Cei doi au făcut o plecăciune adâncă, în semn de mare respect. N-a contat faptul că de la 1 mai ei vor deveni Împăratul și Împărăteasa Japoniei.

Akihito, împăratul japonez născut prin binecuvântarea Fericitului Vladimir Ghika, va abdica în favoarea fiului său

Prințul Fumihito, al doilea fiu al Împăratului, și soția sa, Prințesa Kiko, au fost următorii care și-au felicitat părinții pentru cei 60 de ani de căsnicie. Au făcut aceeași plecăciune adâncă. Prințesele Mako și Kako, fiicele Prințului Fumihito, au venit și ele să-și arate respectul față de bunicii lor. Cele două tinere, de 27 respectiv 24 de ani, s-au înclinat la 90 de grade în fața Suveranilor.

Împăratul și Împărăteasa Japoniei, 60 de ani de căsnicie

Dintre oficialii statului, primul a fost premierul Shinzo Abe, care a venit însoțit de nevasta lui, Akie, care a fost îmbrăcată într-un kimono tradițional. Au urmat apoi liderii celor două camere ale Parlamentului și șeful Curții Supreme.

Căsătoria Împătarului și Împărătesei, acum 60 de ani, a spart barierele tradiției. Akihito, pe atunci Prinț-Moștenitor, a cunoscut-o pe Michiko Shoda în 1957, pe un teren de tenis. Deși era dintr-o familie înstărită, nu era de neam aristocratic și mai era și catolică pe deasupra. Mama prințului, Împătăreasa Nagako, consoarta Împăratului Hirohito, s-a opus din răsputeri relației. De asemenea, și tradiționaliștii din Japonia au fost împotrivă, deoarece s-au temut de o tabloidizare a Curții Imperiale. Să nu uităm, până în 1945, Împăratul era considerat un zeu pe Pământ.

Consiliul Imperial a aprobat logodna în 1958 iar căsătoria a avut loc la 10 aprilie 1959. 500.000 de mii de oameni au ieșit pe străzile din Tokyo să vadă tânărul cuplu. De asemenea, 15 milioane s-au uitat la TV, deoarece a fost prima nuntă imperială televizată. Tinerii prinți au prins imediat la publicul japonez, care căuta orice veste bună în perioada dificilă de după război.

Cuplul imperial a avut trei copii: Prințul Naruhito, Prințul Akihito și Prințesa Sayako, actualmente Sayako Kuroda. Fetele își pierd rangul imperial atunci când se căsătoresc, potrivit legilor japoneze.

Împăratul Akihito va abdica la finalul acestui luni și va lăsa tronului fiului său cel mare, Prințul Naruhito, care va deveni noul Împărat la 1 mai.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Porumboiu, atac necruțător la Ponta și Constantin
Omul de afaceri vasluian Adrian Porumboiu răbufnește și îi face„șpăgar”și „căpitan SIE” pe Daniel Constantin, ...