Fostul șef Volkswagen, inculpat pentru fraudă în Germania! Riscă ani grei de închisoare

Valentin Borcea ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL

Martin Winterkorn, fostul șef al Volkswagen, a fost inculpat pentru fraudă din cauza rolului jucat în scandalul Dieselgate. Procuratura din orașul german Braunschweig a luat aceeași decizie și în cazul altor foști manageri ai producătorului auto.

Într-un comunicat, procurorii l-a acuzat pe Martin Winterkorn de fraudă deosebit de gravă și de încălcarea legilor concurenței. Anchetatorii au spus că șeful Volkswagen ar fi trebuit să atragă atenția proprietarilor și autorităților din Europa și SUA în legătura cu manipularea testelor de emisii ale modelelor Diesel produse de grupul VW.

Fostul șef VW riscă 10 ani de închisoare

Dacă va fi găsit vinovat, Martin Winterkorn, în vârstă de 71 de ani, riscă 10 ani de închisoare. El și-a dat demisia din funcție în septembrie 2015, imediat după izbucnirea scandalului Dieselgate. Fostul șef VW este inculpat și în SUA, țara de unde a pornit acest caz, dar sunt șanse mici să apară într*un tribunal de acolo, deoarece Germania nu își extrădează cetățenii.

Martin Winterkorn, dând mâna cu Vladimir Putin în Germania (2013)

Volkswagen a recunoscut că în perioada 2009-2015, a montat un dispozitiv special pe milioane de mașini cu motoare Diesel care să scadă emisiile poluante în teste, astfel încât să treacă de omologare. Pe drum, automobilele cu acel dispozitiv aveau emisii de multe ori peste limitele legale.

Totul a început de la un studiu făcut de o de o universitate americană. Până acum, scandalul Dieselgate a costat Volkswagen 28 de miliarde de euro în despăgubiri și penalități. Compania a răscumpărat de la clienți sute de mii de mașini dotate cu sistemul de păcălire a testelor de emisii. De atunci, marele producător auto german a început trecerea de la Diesel la electric.

Vokswagen a prezentat în China noul SUV electric, cu trei rânduri de scaune

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Imigranții musulmani s-au RĂSCULAT în Copenhaga! Mașini incendiate, polițiști loviți cu pietre
Cartierul Nørrebro din centrul capitalei daneze, Copenhaga, s-a transformat ieri într-un câmp de luptă din Orientul ...