Veste tristă pentru Kovesi și coloana a V-a a Anticorupției. Bohnert candidează!

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC

 

O știre difuzată de Radio France International, potrivit căreia candidatul Franței la postul de procuror șef al Parchetului European, Jean-Francois Bohnert, s-ar fi retras pentru că a primit o altă funcție, a fost preluată și de Euronews, precum de întreaga presă din România.

Știrea s-a dovedit un fake-news. Dacă ne uităm la campania deșanțată în media europeană, declanșată de oamenii din spatele Laurei Codruța Kovesi, modul prin care se victimizează, e clar cine a lansat știrea falsă.

 

Bohnert avertizează că procurorul șef european are mai multe atribuții decât anticorupția doamnei Kovesi

Jean-Fracois Bohnert a acordat un interviu pentru Politico.eu. Firește s-a referit și la contracandidata sa Laura Codruța Kovesi. El a criticat faptul că audierea din comisiile parlamentare europene s-a pus accent doar pe lupta anticorupție, menționând că este conștient că este ”principala experiență” a Laurei Codruța Kovesi. Totuși, francezul a avertizat că există pericole în cazul în care pentru noua funcție lumea se va concentra pe un singur aspect.

Francois Bohnert a precizat că s-a pus prea mult accent pe lupta anticorupție pe care Kovesi a dus-o în România. Acesta a subliniat că atribuțiile viitorului șef al Parchetului European vizează „investigarea, punerea sub urmărire și aducerea în fața justiției a celor care săvârșesc infracțiuni ce afectează interesele financiare ale UE”, anticorupția fiind doar o mică parte din atribuțiile viitorului procuror șef european.

Nu s-a retras din cursă

„Este ca şi cum ai folosi un binoclu, dar dacă schimbi focusul, nu mai este la fel. Poate că şi în timpul discuţiilor din Parlamentul European, nu a fost cea mai bună cale ca lumea să se concentreze numai pe lupta anticorupţie”, a mai precizat Bohnert.

El a mai precizat că s-a simțit puțin scos din scenă pentru că toată lumea s-a concentrat pe Laura Codruța Kovesi, fiind inițiată și o petiție pentru retragerea sa.

Bohnert a mai precizat că este susținut de foarte multe persoane și nu s-a retras din cursă, așa cum s-a vehiculat în media din România, dând asigurări că rămâne candidat pentru funcția de procuror șef al Parchetului European.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Bohnert: Nu m-am gândit NICIODATĂ să mă retrag! Atac la cariera lui Kovesi!
Jean-Francois Bohnert, candidatul Franței ca primul procurorul șef al UE, face chestiile ca la carte. ...