DAN BARNA, pe loc repaus. Secu te ridică, Secu te doboară

Marius Ghilezan OPINIE Principal
Foto: Dan Barna, la început de carieră

Se pare că Dan Barna n-a înţeles avertismentul din iunie a lui Rareş Bogdan.

Iată „fapta” comisă de liderul USR. A afirmat atunci că i-a spus lui Klaus Iohannis în faţă că nu-l va susţine în alegerile prezidenţiale.

Omul de casă al Cotroceniului, Rareş Bogdan, s-a îndoit public că vreun politician din România, din Opoziție, își permite să îi spună lui Klaus Iohannis în față: ‘Nu vă susțin’. “Domnul Barna e din Sibiu și îl știe foarte bine pe domnul Iohannis și știe că el uită greu,” a spus atunci Rareş Bogdan.

Şi s-a dovedit că preşedintele nu uită. Mă rog sistemul din spatele său.

Citeşte şi: Firma lui ILIE DAN BARNA s-a îndulcit cu bani de stat. În trecut, a colaborat bine cu PSD

Rise Project publică o investigaţie despre cum a spălat Barna bani europeni, împreună cu Dragoş Jaliu, prietenul său. De la începutul lecturii dezvăluirii constat că textul pare scris mai mult de un departament de analiză şi sinteză decât de un jurnalist autentic. Secu îl plesneşte. Barna ricoşează. „E la pont.” Păi când nu-ţi convine zici că e la ordin.

Sintagma „FĂRĂ PENALI” se aplică şi lui Barna?

Dan Barna e moţ în fruntea iniţiativei “fără penali.” A şi promis că sintagma, pentru care sute de mii de oameni au sărit în Piaţa Victoriei, va deveni literă în Constituţie.

Departamentul de Luptă Antifraudă se autosesizează şi verifică modul de cheltuire a banilor europeni. Oricând, dacă nu se linişteşte, Barna devine şi el “penal.”

Citeşte şi: Dezvăluiri AUDIO / Dan Barna recunoaşte că i-a făcut firmă de croitorie sorei sale pe BANII EUROPENI

“Cine nu sare / Ia condamnare!” Strigătul pieţei răbufneşte din memore. Ludovic Orban, cercetat şi el o dată de DNA, a învăţat îndemnul şi l-a aplicat. A sărit în piaţă. Acum e premier desemnat.

Multă lume se întreabă de unde a răsărit Dan Barna.

Ani de zile e consultant, evaluator, trainer al Comisiei Europene pe fonduri europene. În anul 2007 înfiinţează, împreună cu alţi prieteni la SC Grupul de Consultanță și Dezvoltare DCG SRL. Doi dintre acţionari pleacă. Nu-s din poveste.

Din 2010 încep să le curgă contractele cu statul. În firma de consultanţă  rămân doar Dan Barna şi Dragoş Jaliu. Cine e Jaliu? Lector la SNSPA, azi conferenţiar. Un cadru didactic ca oricare. Cum de are aşa o putere? Simpla lui calitate de profesor nu e suficientă. Presa află. E coleg de catedră cu Dorina Coldea, soţia lui Florian Coldea, numărul 2, şi “fac totul” din SRI, la acea vreme a ascensiunii financiare şi a contractelor cu duiumul.

ŞI ALŢII au firme de consultanţă, aleşii sunt puţini

Pe vremea acea colindam şi eu ţara pentru a depune proiecte pe fonduri europene. Mereu eram respins cu firma mea. Doi ani m-am învârtit ca peştele pe uscat. M-a luminat o întâlnire întâmplătoare pe stradă cu Virgil Măgureanu. M-a întrebat ce fac, i-am explicat că încerc să accesez o serie de finanţări pe consultanţă. Şi tot timpul mă lovesc ca de un zid. Mi-a explicat clar. Ori lucrezi cu noi, ori cu ceilalţi. Adică fie cu activii din servicii, fie cu rezerviştii. M-am resemnat. În codul meu genetic nu era scrisă colaborare cu ei.

Barna, relocat de la business, pe o treaptă mai sus

M-am întors la scris. În acelaşi timp, SEAP-ul, internetul, parteneriatele cu administraţiile publice explodează cu numele Grupul de Consultanță și Dezvoltare DCG SRL. Maşina de făcut bani a lui Jaliu&Barna turează la maximum, până în ziua în care Dan Barna este relocat. Trecut de Coldea pe lista USR, partid creat de el, candidează în alegerile din 2016. Îi cedează partenerului de afaceri cele 50% din Grupul de Consultanţă. Asta în timp ce sora lui rămâne cu banii pe croitorie.Nu mulţi.200.000 de euro.

Totul curge uns. Lume în stradă. Proteste. Beculire. Iphone şi sutiene rupte, în numele luptei anticorupţie. Pe acest val al insurecţiei populare, dirijate dintr-un bârlog al serviciilor, urcă Barna.

Între timp Florian Coldea îşi pierde oficial titlul de prim adjunct al şefului SRI. Îi simte orgoliile clămpăului în sandale. Îl trece candidat la preşedinţie pe valul indignării. Şi aici dar otrăvit.

Activii din servicii, speriaţi că poate urca în turul 2, îl coboară pe Barna din urcuş. O anchetă aruncată pe un site specific produce deruta în USR. Candidatul se jură că totul a fost legal. Îşi permite să facă o ironie publică despre ratările lui Hagi. Dar urcuşul are şi un derdeluş. Chiar din interiorul USR se produc tensiuni.

La Ramona Bruynseels, metode la fel de securiste

Tot prin metode securiste, o serie de înregistrări făcute de băieţi scot în evidenţă tensiuni între Ramona Ioana Bruynseels, candidata partidului lui Dan Voiculescu, şi dom profesor, pe baza finanţărilor şi a cheltuielilor banilor aduşi de candidată de la soţul ei.

Pe Viorica Dăncilă o demit cu infernala maşină paralelă, dar nevăzută.

Aştept cu viu interes date şi despre Mircea Diaconu, dacă e contracandidatul lui Iohannis pe bune. Dar şi contraofensiva rezerviştilor. Ei nu atacă? Nu folosesc  mijloacele specifice? Reţeaua?

Tot frontul e pentru a arăta românilor că nu există alternativă la Klaus Iohannis. Softul alegerilor e în mâinile unui serviciu subordonat lui. Se mai poate vorbi de o competiţie electorală echitabilă?

De la început, Barna e o fumigenă politică. I se construieşte un profil fals. Au nevoie de voturile nemulţumiţilor de partidele clasice.

Citeşte şi: USR vrea să-l facă președinte pe Barna cu voturile PSD. „Plăcuța suedeză” se retrage din uz?

Nu e uşor să fii conservă. Îţi mai asumi şi riscuri. Ai şi obstacole. Nu e numai roz. Din anticorupţie nu ieşi când vrei, ci când ţi se ordonă.

Atacul orchestrat de servicii are rolul de a-i minimaliza şansele de intrare în turul 2. Veţi mai auzi vreo critică a lui Barna contra lui Iohannis? Ori se va cuminţi, precum Orban, ori va fi dat la câini. Ancheta din Rise Project nu e decât un bobârnac. Activii pot mai mult. Dar nu se forţează.

 

 

 

Loading...

One Comment

  1. correct,,, si previzibila bomba fumigena careb este Barna .. Dar Ciolos?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Osemintele REGINEI ELENA, înhumate în Necropola Regilor de la Curtea de Argeş
Osemintele Reginei Mamă Elena au fost repatriate de la Laussanne, vineri, la ora 11, după ...