Turcia imploră SUA să se răzgândească cu privire la tarifele vamale

Valentin Borcea INTERNATIONAL POLITIC

Turcia îl imploră de președintele Donald Trump să revină la masa negocierilor, ca să discute despre presiunea economică pe care americanii au pus-o în ultimele zile.

Administrația de la Washington, nemulțumită de arestarea unui pastor evanghelic american de către autoritățile din Turcia, în baza unor acuzații fictive de terorism, a decis să crească tarifele vamale la importurile pe aluminiu și oțel turcesc la 20%, respectiv 50%. (de la 10%, respectiv 25%). Turcia este al șaselea cel mai mare exportator de aceste metale în SUA.

Aceste hotărâri ale SUA au lovit puternic piața financiară turcească și lira. Moneda locală a pierdut 20% din valoare într-o zi, jucătorii de pe bursă au început să vândă active turcești, iar problemele nu par să se oprească în curând. Săptămâna trecută, administrația Trump a spus că va re-evalua accesul duty-free al produselor turcești pe piața americană.

Oficialii turci au spus că vor să rezolve aceste diferente pe cale diplomatică. Presiunea economică pe care SUA o pun asupra unui stat NATO este fără precedent.

Turcia este, probabil, printre cele mai ambivalente țări ale alianței nord-atlantice. După o perioadă proastă, relația cu Rusia a revenit la cote înalte. De asemenea, Ankara vrea să cumpere sisteme antirachetă S-400 rusești, ceea ce ar provoca o uriașă problemă în cadrul NATO.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Suedia, stat non-NATO, va cumpăra rachete Patriot
Suedia a semnat un acord cu SUA pentru a cumpăra rachete Patriot, un contract în ...