Şerban Nicolae a anunţat că vrea să fie candidatul PSD la alegerile prezidenţiale
Şerban Nicolae a şocat azi colegii din CEx. Potrivit informațiilor de presă, liderul senatorilor PSD va candida pentru funcția de președinte al României. Anunţul a fost făcut joi, 13 iunie, în timpul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.
”Eu intenționez să fiu candidatul PSD la alegerile prezidențiale”, ar fi spus Șerban Nicolae, potrivit surselor de media.
Şerban Nicolae are 51 de ani. Este avocat de meserie. A absolvit în 1986 Liceul Industrial nr. 37 (astăzi, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”) din Bucureşti.
Cariera politică şi-a început-o în 1990, intrând ca membru în Frontul Salvării Naţionale. După sciziunea dintre Petre Roman şi Ion Iliescu a intrat în Frontul Democrat al Salvării Naţionale, pe listele căruia a candidat la alegerile parlamentare din 1992, pentru Camera Deputaţilor.
Ca un adevărat social-democrat şi-a început activitatea profesională ca muncitor la Întreprinderea Mecanica Fină din Bucureşti. Şerban Nicolae a urmat apoi cursurile Facultăţii de Drept de la Universitatea Româno-Americană. Devenit avocat, l-a apărat pe Ion Iliescu în procesul intentat liderului de atunci al PSD, în campania electorală din 2000, pentru utilizarea unor caricaturi protejate de drepturile de autor.
Ulterior a fost numit consilier de stat al preşedintelui.
La Bruxelles a fost primul român care a reuşit să depună un amendament devenit rezoluţie
În decembrie 2004 a devenit senator, ales în judeţul Ialomiţa, pe listele PSD. A îndeplinit funcţia de chestor al Senatului şi, ulterior, vicelider al Grupului PSD şi vicepreşedinte al Comisiei Juridice de Numiri, Disciplină, Imunităţi şi Validări.
Între 2005 şi 2006 a fost parlamentar – observator în Parlamentul European, membru al Comisiei pentru Afaceri Constituţionale (AFCO).
Citeşte şi: MARIAN OPRIŞAN califică aprecierile GABRIELEI FIREA drept “mahala politică”
Este autorul primului amendament, formulat de un român, care a devenit text al unei Rezoluţii adoptată în Parlamentul European, în 2006.